Hewlett-Packard: 9,3% υψηλότερα κέρδη το β' τρίμηνο

Μετά την αύξηση των πωλήσεων προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών
Τετάρτη, 18 Μαΐου 2005 07:04

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 9,3%, σημείωσαν τα κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής εκτυπωτών στον κόσμο και δεύτερης, παραγωγής προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών, Hewlett-Packard Co., καθώς η άνοδος της ζήτησης για ηλεκτρονικούς υπολογιστές, εξισορρόπησε τη συρρίκνωση των κερδών από τους εκτυπωτές.

Τα καθαρά κέρδη της αυξήθηκαν στα 966 εκατ. δολ. ή 33 σεντς ανά μετοχή, από 884 εκατ. δολ. ή 29 σεντς ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν σε ποσοστό 7,2%, φθάνοντας στα 21,6 δισ. δολάρια.

Ο εκτελεστικός της διευθυντής, Mark Hurd, ηγείται των αποτελεσμάτων της εταιρείας για πρώτη φορά που ανέλαβε την ηγεσία της, την 1η Απριλίου, ανακοινώνοντας κέρδη και πωλήσεις, υψηλότερα των εκτιμήσεων των οικονομικών αναλυτών. Ο ίδιος, μείωσε τις τιμές των εκτυπωτών, προκειμένου να αυξήσει το μερίδιο αγοράς και περιόρισε τις θέσεις εργασίας κατά 1.900, με στόχο τη μείωση του κόστους. Ο Hurd είπε, ότι πρέπει να εργαστεί για να αυξήσει τα κέρδη σε όλο το φάσμα της εταιρείας και επεσήμανε ότι θα μειώσει περαιτέρω τις θέσεις εργασίας αυτό το τρίμηνο.

Οι μετοχές της Hewlett-Packard σημείωναν άνοδο 75 σεντς, φθάνοντας στα 22,30 δολ. η μία, κατά τη διευρυμένη διαπραγμάτευσή τους. Νωρίτερα, σημείωναν άνοδο 54 σεντς, φθάνοντας στα 21,55 δολ. η μία στις 4 μ.μ., στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκη. Από τις 29 Μαρτίου, που ο Hurd, 48 ετών, ανέλαβε τη θέση του εκτελεστικού διευθυντή της εταιρείας, οι μετοχές της έχουν σημειώσει άνοδο 8,6%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα