Kοντά στα υψηλότερα επίπεδα ενός μηνός το δολ. έναντι του γιέν

Εν αναμονή της ανακοίνωσης του πληθωρισμού στις ΗΠΑ
Τετάρτη, 18 Μαΐου 2005 08:41

ΚΟΝΤΑ στα υψηλότερα επίπεδα ενός μηνός, διαπραγματεύθηκε το δολάριο έναντι του γιέν στην Ασία, καθώς εικάζεται, ότι, σημερινή έκθεση θα δείξει αύξηση των τιμών καταναλωτή για τέταρτο μήνα, ενδυναμώνοντας την ανάγκη της Federal Reserve, για αύξηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού.

Η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ, αύξησε οκτώ συνεχόμενες φορές από τον Ιούνιο του 2004, τα βασικά επιτόκια δανεισμού, βοηθώντας στην προσέλκυση των επενδυτών για υψηλότερες αποδόσεις από τις επενδύσεις τους σε αμερικανικά περιουσιακά στοιχεία, στέλνοντας το δολάριο 7,5% υψηλότερα του ευρώ και 4,9% υψηλότερα του γιέν φέτος. Οι τιμές χονδρικής φέτος στις ΗΠΑ αυξήθηκαν υψηλότερα των εκτιμήσεων των οικονομικών αναλυτών τον Απρίλιο, σύμφωνα με χθεσινή κυβερνητική έκθεση.

Το αμερικανικό νόμισμα αυξήθηκε στα 107,60 έναντι του γιέν στις 2:24' μ.μ. στο Τόκυο, από 107,53 γιέν, που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη. Διαπραγματεύθηκε στα 107,79 γιέν και στα υψηλότερα επίπεδα από τις 18 Απριλίου, τρέχοντος έτους. Το δολάριο, διαπραγματεύθηκε στο 1,2609 έναντι του ευρώ, από 1,2607. Χθες, το εθνικό νόμισμα των ΗΠΑ κινήθηκε ανοδικά, μετά την επανάληψη των σχολίων του υπουργείου Οικονομικών της χώρας, ότι η Κίνα, χειραγωγεί το νόμισμά της.

Τα κέρδη του δολαρίου ενδέχεται να επιταχυνθούν, στα 107,80 γιέν και στο 1,2580 ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα