Στίγκλιτς: Η απόφαση για την Apple δεν είναι ούτε τιμωρητική, ούτε άδικη

Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2016 13:18
UPD:13:31
EPA/IAN LANGSDON

«Η Apple προσπαθούσε να αποφύγει τη φορολογία με παράνομο τρόπο» σημείωσε ο Αμερικανός οικονομολόγος Γιόσεφ Στίγκλιτς, ο οποίος άσκησε κριτική στον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Τιμ Κουκ, τονίζοντας ότι «η συμπεριφορά του είναι τελείως ανεύθυνη»

Η απόφαση της Κομισιόν για την Apple δεν είναι «ούτε τιμωρητική, ούτε άδικη», υποστήριξε ο νομπελίστας οικονομολόγος, Γιόσεφ Στίγκλιτς, σε συνέντευξή του στο αμερικανικό πρακτορείο CNBC.

«Η Apple προσπαθούσε να αποφύγει τη φορολογία με παράνομο τρόπο» σημείωσε ο Αμερικανός οικονομολόγος, ο οποίος άσκησε κριτική στον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Τιμ Κουκ, τονίζοντας ότι «η συμπεριφορά του είναι τελείως ανεύθυνη»

Ο ίδιος κάλεσε την Ε.Ε. να εναρμονίσει τους φορολογικούς συντελεστές σ’ όλα τα κράτη - μέλη, προκειμένου να μην μπορεί μία χώρα να προσελκύει ξένες εταιρείες, με ιδιαιτέρως χαμηλούς συντελεστές.

«Η Ευρώπη μπορεί να λειτουργήσει μόνο ως ενιαία πολιτική οντότητα» πρόσθεσε και σημείωσε ότι «αυτό που έκανε η Ιρλανδία στρέφεται εναντίον των υπόλοιπων κρατών - μελών».

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα