Στο αρχείο η έρευνα εναντίον του CEO της Monte dei Paschi

Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2016 15:27
UPD:15:30
REUTERS/© Giampiero Sposito

Ο πρώην επικεφαλής της Monte dei Paschi, Αλεσάνδρο Προφούμο (αριστερά) και ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Φαμπρίτσιο Βιόλα.

Στο αρχείο αναμένεται να τεθεί η εισαγγελική έρευνα των ιταλικών αρχών εναντίον του διευθύνοντος συμβούλου της Monte dei Paschi, Φαμπρίτσιο Βιόλα, και του πρώην επικεφαλής της τράπεζας, Αλεσάνδρο Προφούμο.

Η έρευνα είχε ξεκινήσει το 2015 και αφορούσε τις κατηγορίες των ψευδών λογιστικών στοιχείων και της χειραγώγησης της αγοράς.

Η υπόθεση είχε ανακινηθεί, κατόπιν της κατάθεσης αγωγών από μικρομετόχους και καταναλωτικές ενώσεις, λόγω λαθεμένης καταγραφής δύο παραγώγων, γνωστών ως Alexandia και Santorini, το διάστημα 2011 - 2014.

Πηγές από την Εισαγγελία του Μιλάνου, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, τονίζουν ότι η υπόθεση δεν χρήζει περαιτέρω διερεύνησης, καθώς οι εποπτικές αρχές ήταν ενήμερες για τα δύο παράγωγα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η δημοσιοποίηση της έρευνας θα μπορούσε να υπονομεύσει το επενδυτικό κλίμα, εν όψει και της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, η οποία είναι προγραμματισμένη για τα τέλη του έτους.  

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα