ING Ελλάδος: Αυξημένη παραγωγή ασφαλίστρων στο α΄ τρίμηνο

Τετάρτη, 18 Μαΐου 2005 18:20
UPD:18:22

Αύξηση κατά 5% σημείωσαν τα ασφάλιστρα Ζωής της ING Ελλάδος κατά τους τρεις πρώτους μήνες του 2005, ενώ οι γενικές ασφαλίσεις κινήθηκαν σταθερά σε σχέση με πέρυσι. Τα ασφάλιστρα των δύο εταιρειών αυξήθηκαν κατά 1,5 εκατομμύρια και ανήλθαν σε 39,5 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η αύξηση προήλθε από τους κλάδους των παραδοσιακών ασφαλιστηρίων και των νοσοκομειακών προγραμμάτων. Στην παραγωγή αυτή δεν συνυπολογίστηκαν τα επιπλέον 6 εκατομμύρια ασφάλιστρα ζωής που προήλθαν από την ING Πειραιώς Ασφαλιστική. Από τις γενικές ασφαλίσεις, ο κλάδος αυτοκινήτου αυξήθηκε κατά 4%.

Τα νέα αποταμιευτικά-συνταξιοδοτικά προγράμματα της εταιρείας έδωσαν ώθηση στον τομέα των παραδοσιακών συμβολαίων. Η νέα παραγωγή των παραδοσιακών ήταν δυόμιση φόρες υψηλότερη από την περυσινή χρονιά, ενώ των επενδυτικών προϊόντων ήταν αυξημένη κατά 9%.

Στον τομέα των γενικών ασφαλειών ιδρύθηκε νέα εταιρία πρακτόρευσης, ελεγχόμενη 100% από την ING, με έναρξη λειτουργίας τον Ιανουάριο του 2005. Σκοπός της εταιρίας είναι η ολοκληρωμένη κάλυψη των αναγκών των πελατών με ανάληψη κινδύνων, οι οποίοι δεν ανήκουν στα στρατηγικά πλάνα των ασφαλιστικών εταιρειών ING Ελλάδος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα