Δράσεις για τη στήριξη των Γυναικείων Αγροτικών Συνεταιρισμών

Τετάρτη, 18 Μαΐου 2005 18:40

Ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων για τη στήριξη των Γυναικείων Αγροτικών Συνεταιρισμών (στην Ελλάδα λειτουργούν συνολικά 94 με 2.260 μέλη) και την περαιτέρω προώθηση και προβολή των προϊόντων τους αποφασίστηκε, χθες, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπό την προεδρία του Υφυπουργού Αλέξανδρου Κοντού και τη συμμετοχή της Προέδρου του Οργανισμού ΟΓΕΕΚΑ «ΔΗΜΗΤΡΑ» Μ.Ιωαννίδου και υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου.

O κ. Κοντός ανακοίνωσε ότι θα ληφθούν οι παρακάτω πρωτοβουλίες:

- υλοποίηση 60 εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε όλη τη χώρα, διάρκειας 150 ωρών το καθένα, που απευθύνονται στο γυναικείο αγροτικό πληθυσμό

- διοργάνωση της Γιορτής Αγροτουρισμού 2005, που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο στη Λέσβο, όπου θα συμμετέχουν 12 γυναικείοι συνεταιρισμοί. Παράλληλα, θα πραγματοποιήσει εκπαιδευτικό σεμινάριο για τους γυναικείους αγροτικούς συνεταιρισμούς της Λέσβου, μέσω του κοινοτικού προγράμματος Agroplan, στο οποίο θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι άλλων κρατών. Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι η ενίσχυση της προβολής και εκτός των συνόρων της χώρας μας των ποιοτικών παραδοσιακών προϊόντων που παράγουν οι Γυναικείοι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί.

- επιπλέον κίνητρα και ενισχύσεις σε Γυναικείους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, οι οποίοι παρουσιάζουν καινοτόμες δράσεις και πρωτοβουλίες. Στο πλαίσιο αυτό, θα εντάσσονται οι εν λόγω Συνεταιρισμοί σε προγράμματα για τον εκσυγχρονισμό των παραγωγικών τους εγκαταστάσεων και του μηχανισμού προβολής και διάθεσης των προϊόντων τους.

- έκθεση τον Ιούλιο, στην Αθήνα, των προϊόντων που παράγουν οι Γυναικείοι Συνεταιρισμοί όλης της χώρας, με σκοπό να γίνουν γνωστά τα προϊόντα των Γυναικείων Αγροτικών Συνεταιρισμών στο ευρύ καταναλωτικό κοινό. Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με τη συμμετοχή εκπροσώπων Γυναικείων Συνεταιρισμών από άλλες χώρες της Ε.Ε, με θέμα την πορεία του Γυναικείου Συνεταιριστικού Κινήματος στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

- εξετάζεται η δυνατότητα προώθησης και διάθεσης των προϊόντων που παράγουν οι Γυναικείοι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί σε κρατικούς φορείς (στρατός, νοσοκομεία) και προβολής και διάθεσης τους σε χώρους που προσελκύουν τουριστικό ενδιαφέρον.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα