Posco: Προς κατασκευή μονάδας στην Κίνα, για την κάλυψη της ζήτησης

Πέμπτη, 19 Μαΐου 2005 08:08
UPD:08:12

ΕΓΚΡΙΣΗ, για την κατασκευή μύλου χάλυβα στην Κίνα, δυναμικότητας ίσης με το 33% της περυσινής της παραγωγής, επιδιώκει η τρίτη μεγαλύτερη χαλυβουργία της Ασίας, Posco, προκειμένου να επεκταθεί στη μεγαλύτερη αγορά χάλυβα στον κόσμο.

Η εταιρεία, επιβεβαίωσε τα σχέδιά της στην κινεζική κυβέρνηση για την κατασκευή μύλου δυναμικότητας 10 εκατ. μετρικών τόνων, σύμφωνα με τον γενικό της διευθυντή, Jeong Tae Hyun, σε συνέντευξη που παραχώρησε στις 14 Μαΐου, στο Μουμπάϊ. Ο Jeong, ήταν στην Ινδία για την κατασκευή παρόμοιου μύλου στο ανατολικό κρατίδιο Ορίσα, μια επένδυση ύψους 10 δισ. δολαρίων.

Ο πρόεδρος της Posco, Lee Ku-Taek, σχεδιάζει να επεκταθεί στην Κίνα, τη στιγμή που η κυβέρνηση της χώρας περιορίζει τις νέες επενδύσεις στη βιομηχανία χάλυβα, προκειμένου να μειώσει το ύψος των αποθεμάτων σε σιδηρομετάλλευμα και άνθρακα. Οι επενδύσεις της Posco σε μεταλλεία στην Βραζιλία και την Ινδία, ενδέχεται να τη βοηθήσουν να εξασφαλίσει τις πρώτες ύλες για την επέκτασή της και να γεφυρώσει το χάσμα με τις μεγαλύτερες ανταγωνίστριές της, όπως την Mittal Steel Co. και την Nippon Steel Corp.

Οι μετοχές της Posco, σημείωναν άνοδο 7.500 ουόν, ποσοστό 4,2%, φθάνοντας σήμερα στα 185.000 ουόν η μία. Στη 1:31' μ.μ., ώρα Σεούλ, διαπραγματεύθηκαν 3,9% υψηλότερα, φθάνοντας στα 184.500 ουόν η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα