Boots: 27% η μείωση των κερδών το έτος, αποτέλεσμα του ανταγωνισμού

Πέμπτη, 19 Μαΐου 2005 10:05

ΠΤΩΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 27%, καθώς η εταιρεία μείωσε τις τιμές, προκειμένου να τις διαμορφώσει στα επίπεδα των αντίστοιχων των σούπερ μάρκετ, όπως των Asda, της Wal-Mart Stores Inc., καθώς οι καταναλωτές περιόρισαν τις δαπάνες τους, εμφάνισαν σε ετήσια βάση τα καθαρά κέρδη της Boots Group Plc, της μεγαλύτερης αλυσίδας πώλησης φαρμάκων της Βρετανίας.

Τα καθαρά κέρδη, για τη χρήση που έληξε στις 31 Μαρτίου, υποχώρησαν στα 302,4 εκατ. λίρες Αγγλίας (556 εκατ. δολ.) ή 40,8 πένες ανά μετοχή, από 411,5 εκατ. λίρες ή 52,6 πένες, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας.

Ο εκτελεστικός της διευθυντής, Richard Baker, μείωσε τις τιμές κατά 18% το προηγούμενο έτος και κατά το ήμισυ, ενώ εκσυγχρονίζει τα καταστήματα της εταιρείας και επεκτείνει τις ώρες λειτουργίας τους, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει να κερδίσει πάλι τους καταναλωτές. Η Boots, μάχεται να ανταγωνιστεί τα σούπερ μάρκετ, συμπεριλαμβανομένης της αλυσίδας Asda και των αντίστοιχων της Tesco Plc, τα οποία μειώνουν τις τιμές τους για να προσελκύσουν καταναλωτές, οι οποίοι έχουν λιγότερα να δαπανήσουν, εξ αιτίας της αύξησης των λογαριασμών υποθήκης, σε συνδυασμό με την αύξηση της τιμής των καυσίμων.

Οι μετοχές της Boots έχουν υποχωρήσει κατά 8,9% φέτος, περιορίζοντας τη χρηματιστηριακή της αξία, σε περίπου 4,39 δισ. λίρες Αγγλίας. Οι μετοχές χθες στο Λονδίνο, σημείωναν άνοδο 3 πένες, φθάνοντας στις 597 πένες η μία.

Πέρυσι, οι πωλήσεις της Boots, αυξήθηκαν κατά 2,7%, φθάνοντας στα 5,47 δισ. λίρες, καθώς οι χαμηλότερες τιμές πώλησης των προϊόντων που εμπορεύεται, προσήλκυσαν τους καταναλωτές. Το περιθώριο κέρδους ή οι καθαρές πωλήσεις, μείον του κόστους των καταναλωτικών αγαθών που πουλήθηκαν, υποχώρησε κατά 0,8%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα