Εξετάζονται μέτρα για προστασία από τις κινεζικές εισαγωγές

Πέμπτη, 19 Μαΐου 2005 15:16

Ακόμη και την άμεση ενίσχυση των επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν προβλήματα από τον ανταγωνισμό των κινεζικών κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, επεξεργάζεται η κυβέρνηση, ενώ η Ε.Ε. κλιμακώνει τις πιέσεις της στο Πεκίνο http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/05/17/1043785.htm .

Στο υπουργείο Οικονομίας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα Γιώργου Μέργου και με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Κλωστοϋφαντουργίας, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πλεκτικής-Ετοίμου Ενδύματος Βορείου Ελλάδας και του Συνδέσμου Κατασκευής Ετοίμων Ενδυμάτων Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα πραγματοποιηθεί και άλλη συνάντηση δεδομένου ότι υπάρχουν δυσκολίες στη συμπλήρωση των ερωτηματολογίων που θα πρέπει να αποσταλούν από τις ελληνικές κλωστοϋφαντουργικές επιχειρήσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οπως είπε ο κ. Μέργος, παρέχεται η δυνατότητα σε ένα κράτος μέλος που αντιμετωπίζει προβλήματα από την απελευθέρωση εισαγωγών, να πάρει μέτρα τα οποία μπορεί να ανανεώνει ως το 2008.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα