Συγχωνεύονται America West και US Air μετά από χρηματοδότηση 1,5 δισ. δολ.

Παρασκευή, 20 Μαΐου 2005 08:36

ΣΥΜΦΩΝΙΑ, να συγχωνευθούν, έκλεισαν η America West Holdings Corp., η όγδοη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία των ΗΠΑ και η US Airways Group Inc., προκειμένου να δημιουργήσουν μία αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους, μετά από τη χρηματοδότηση με 1,5 δισ. δολ. από νέους επενδυτές.

Η συγχώνευση, έχει την οικονομική στήριξη της Airbus SAS, της μητρικής εταιρείας της Air Canada, ACE Aviation Holdings Inc., τα κεφάλαια επιχειρηματικού ρίσκου Par Capital Management Inc. και Peninsula Investment Partners LP και ενός ομίλου επενδυτών, του οποίου ηγείται η Air Wisconsin Airlines Corp., σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση. Ο συνδυασμός των εταιρειών ενδέχεται να επιτευχθεί νωρίς τον Οκτώβριο, μετά την έξοδο της US Airways από την χρεοκοπία, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες σχεδιάζουν να λειτουργήσουν με το εμπορικό σήμα της US Airways, είπαν, ότι περιμένουν να εξοικονομήσουν 600 εκατ. δολ. ετησίως. Τα ξένα κεφάλαια, είναι απαραίτητα για την ολοκλήρωση της συγχώνευσης και την κατάταξη της US Airways στην έβδομη θέση των αεροπορικών εταιρειών των ΗΠΑ, μετά την χρεοκοπία. Η America West, δεν είχε από μόνη της να διαθέσει αρκετά κεφάλαια, προκειμένου να εξαγοράσει την US Airways.

Οι μετοχές της America West, σημείωναν άνοδο 55 σεντς, ποσοστό 11%, φθάνοντας στα 5,36 δολ. η μία. Η εμπορική συναλλαγή ανακοινώθηκε μετά το τέλος της συνεδρίασης στο New York Stock Exchange (NYSE). Oι μετοχές της America West, αναρριχήθηκαν σε ποσοστό 13%, από την στιγμή που οι δύο εταιρείες επιβεβαίωσαν ότι βρίσκονται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων για μια συγχώνευση, στις 22 Απριλίου. Οι μετοχές της US Airways, σημείωσαν άνοδο 47 σεντς, ποσοστό 61%, φθάνοντας στα 1,24 δολ. η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα