Κίνα: Αυξάνονται από 1ης Ιουνίου οι δασμοί εξαγωγής κλωστοϋφαντουργικών

Παρασκευή, 20 Μαΐου 2005 09:07
UPD:14:03

ΣΧΕΔΙΑ για την αύξηση των εξαγωγικών δασμών κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, κάνει η Κίνα, τη δεύτερη, μέσα σε χρονικό διάστημα έξι μηνών, μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης των ΗΠΑ, ότι θα επιβάλλει όρια, απαντώντας στη μεγάλη ροή τέτοιων εισαγωγών από την ηπειρωτική χώρα.

Η κλίμακα των δασμών εξαγωγής κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, θα αυξηθεί στο 4% από το 0,3%, την 1η Ιουνίου, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση στο Web site του υπουργείου Οικονομικών της Κίνας.

Η κίνηση αυτή, έρχεται μετά την συμφωνία του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ στις 18 Μαΐου με τις αμερικανικές κλωστοϋφαντουργίες, να καλύψουν τις εισαγωγές των ενδυμάτων και των ινών από την Κίνα, ύψους 914 εκατ. δολ., λιγότερες από τις ποσοστώσεις που ανακοινώσεις για τρία άλλα κλωστοϋφαντουργικά αγαθά.

Οι περιορισμοί έρχονται σε χρονικό διάστημα μικρότερα των πέντε μηνών, μετά από το τέλος του συστήματος ποσοστώσεων για το εμπόριο κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, ύστερα από τέσσερις δεκαετίες και σε μία περίοδο, που οι ΗΠΑ, αυξάνουν τις πολιτικές πιέσεις στην Κίνα, να αξιολογήσει εκ νέου το νόμισμά της και να μειώσει το εμπορικό πλεόνασμα ρεκόρ, ύψους 162 δισ. δολ., με τις ΗΠΑ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα