Munich Re: Πούλησε μετοχές της Allianz, αξίας 375 εκατ. ευρώ

Παρασκευή, 20 Μαΐου 2005 11:38

ΜΕΤΟΧΕΣ της Allianz AG, αξίας 375 εκατ. ευρώ (475 εκατ. δολ.), ανακοίνωσε ότι πούλησε σήμερα, η μεγαλύτερη εταιρεία αντασφαλίσεων στον κόσμο, Munich Re, στο πλαίσιο του σχεδίου μείωσης των συμμετοχών της σε άλλες εταιρείες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της Γερμανίας.

Η Deutsche Bank AG, πούλησε 4 εκατ. μετοχές της Allianz ή το 1% της εταιρείας, σε επενδυτές, αντί του ποσού των 94,30 ευρώ η μία, εισπράττοντας συνολικά το ποσόν των 377,2 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της τράπεζας στο Λονδίνο, Joanna McCulloch.

«Πουλάμε τις μετοχές της Allianz, καθώς θέλουμε να μειώσουμε την εξάρτηση του χαρτοφυλακίου μας σε εταιρείες οικονομικών υπηρεσιών», ανέφερε σήμερα ο Florian Woest, εκπρόσωπος της Munich Re, σε τηλεφωνική του συνέντευξη.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Munich Re, Nikolaus von Bomhard, μειώνει τις συμμετοχές σε άλλες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Allianz και της HVB Group, καθώς η απαξίωση των επενδύσεων σε μετοχές, ώθησαν την εταιρεία σε ζημίες το 2003. Η Munich Re προσπαθεί ακόμη να φτιάξει τους πιστωτικούς της δείκτες, μετά την απαξίωση, που περιόρισε τα αποθέματα.

Η εταιρεία, κατείχε περίπου το 9% της Allianz, μέχρι τα τέλη του περασμένου έτους. Οι μετοχές της Allianz, υποχωρούσαν 20 σεντς, ποσοστό 0,2%, φθάνοντας στα 94,15 ευρώ η μία στις 9:54' π.μ. στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης, τοπική ώρα, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 36,3 δισ. ευρώ. Οι μετοχές της Munich Re κέρδιζαν 24 σεντς, ποσοστό 0,3%, φθάνοντας στα 85,84 ευρώ η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα