Στην Υδρα η ετήσια συνάντηση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Υδατοκαλλιεργητών

Παρασκευή, 20 Μαΐου 2005 12:41

Στην Ύδρα πραγματοποιείται από χθες και μέχρι τις 21 Μαΐου η ετήσια συνάντηση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Υδατοκαλλιεργητών, πρόεδρος της οποίας είναι ο κ. Ι. Στεφανής.

Στη συνάντηση αυτή παραβρέθηκαν ο Επίτροπος, αρμόδιος για θέματα Αλιείας, κ. K. J. Borg και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Θωμάς Αληφακιώτης καθώς και πολλοί Έλληνες και ξένοι υδατοκαλλιεργητές των 23 κρατών – μελών της Ομοσπονδίας.

Στα αποτελέσματα της συνάντησης περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων ο εντοπισμός των προβλημάτων του τομέα και οι δυνατότητες αντιμετώπισής τους μέσα στα πλαίσια της νέας προγραμματικής περιόδου 2007-2013.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι γενικά ελλειμματική σε αλιεύματα, η δε χώρα μας στις θαλασσοκαλλιέργειες παράγει ετησίως περίπου 100.000 τόνους κατέχοντας την πρωτιά μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ολόκληρης της Μεσογείου.

Ο Επίτροπος Αλιείας περιγράφοντας το νέο πλαίσιο για τις υδατοκαλλιέργειες, το οποίο τροποποιήθηκε σύμφωνα με τις αρχές της νέας Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής, ήδη από τις αρχές του 2003, επεσήμανε το ενδιαφέρον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη στήριξη του τομέα. Τόνισε επίσης ότι, κύριο μέλημα είναι τόσο η ενσωμάτωση της περιβαλλοντολογικής διάστασης στην περαιτέρω ανάπτυξη του τομέα, όσο και η βελτίωση των παραγομένων προϊόντων.

Ο Επίτροπος κ. K. J. Borg, συνοδευόμενος από το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Θωμά Αληφακιώτη, θα μεταβεί στο Ναύπλιο όπου θα έχει συνάντηση με Έλληνες αλιείς προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα της Ελληνικής αλιείας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα