Woolworths: Σε διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της Foodland

Τρίτη, 24 Μαΐου 2005 07:19

ΣΤΟ στάδιο των διαπραγματεύσεων, για την εξαγορά της αλυσίδας σούπερ μάρκετ της Ν. Ζηλανδίας, Foodland Associated Ltd., αξίας 1,6 δισ. δολ. ΗΠΑ, βρίσκεται η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης, της Αυστραλίας, Woolworths, προκειμένου να καταστεί η μεγαλύτερη εταιρεία ειδών μπακαλικής της Ν. Ζηλανδίας, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες, πηγές, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

Με την εξαγορά αυτή, η Woolworths θα αποκτήσει 150 σούπερ μάρκετ, των οποίων ο μέσος όρος πωλήσεων αυξάνεται με δύο φορές ταχύτερο ρυθμό απ' ό,τι στα καταστήματά της στην Αυστραλία και με μερίδιο 55% στην αγορά της Ν. Ζηλανδίας. Η σχετική ανακοίνωση ενδέχεται να γίνει σήμερα, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους, οι οποίοι προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

Η Foodland, με έδρα το Περθ, ψάχνει για αγοραστή των δραστηριοτήτων της στη Ν. Ζηλανδία από τη στιγμή που η Metcash Trading Ltd., προσφέρθηκε να αγοράσει το αυστραλιανό της σκέλος στις 6 Δεκεμβρίου του 2004. Η Woolworths και η κύρια ανταγωνίστριά της, Coles Myer, ελέγχουν περίπου το ήμισυ της αγοράς ειδών μπακαλικής της Αυστραλίας, ύψους 70 δισ. δολ. Αυστραλίας (53 δισ. δολ. ΗΠΑ) ετησίως, καθώς περιορίζονται οι δυνατότητες ανάπτυξης στο εσωτερικό.

Η διαπραγμάτευση των μετοχών της Woolworths ανεστάλη σήμερα, εν αναμονή της ανακοίνωσης για την εμπορική συναλλαγή, σύμφωνα με την εταιρεία. Η εκπρόσωπος της Woolworths, Clare Buchanan, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

«Δεν έχω να κάνω κάποιο σχόλιο», ανέφερε με τη σειρά του ο εκπρόσωπος της Foodland, Chris Bennett. Ούτε ο εκπρόσωπος της Metcash, Tim Allerton, δέχθηκε να σχολιάσει το θέμα.

Σύμβουλος της Woolworths για την εμπορική συναλλαγή, είναι η UBS AG. Τη Foodland συμβουλεύει η ABN Amro Holding NV και σύμβουλος της Metcash, είναι η Deutsche Bank.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα