Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Τρίτη, 24 Μαΐου 2005 09:54

Aspis Bank: «Θεωρούµε πιθανή µια ανοδική αντίδραση των µετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης σήµερα, καθώς το κλίµα στις διεθνείς αγορές είναι θετικό».

Marfin Analysis: «Κατά τη χθεσινή ημέρα η ελληνική αγορά παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητη στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης, κλείνοντας ωστόσο με απώλειες, και τις ρευστοποιήσεις να είναι πιο έντονες την τελευταία μια ώρα. Ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε κατά 0,40%, με τους όγκους συναλλαγών να διαμορφώνονται στα €112,4εκ (-35%). Για την σημερινή συνεδρίαση, αναμένουμε οι όγκοι συναλλαγών να παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα, όπως επίσης είναι πιθανό να υπάρξει μια περαιτέρω αποκόμιση κερδών».

Fortius Finance: «Η πορεία του ελληνικού χρηματιστηρίου τουλάχιστον προβληματίζει καθώς ενώ τους δύο πρώτους μήνες του έτους υπεραπόδωσε έναντι του DAX έως και 8%, βάσει των χθεσινών τιμών υπεραποδίδει μόλις 0.2%. Κατά συνέπεια και υπό φυσιολογικές συνθήκες θα περιμέναμε μια σημαντική άνοδο του ΓΔ στους προσεχείς μήνες προκειμένου, ο τελευταίος να υπερβεί σε απόδοση τους μεγάλους ευρωπαϊκούς δείκτες βάσει του ρίσκου που εμπεριέχεται στις τοποθετήσεις στο ελληνικό χρηματιστήριο σε σχέση με τα ξένα. Αλλά, οι καθυστερήσεις στις αποκρατικοποιήσεις, στο ασφαλιστικό των τραπεζών, στην εθελουσία έξοδο του ΟΤΕ και στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του α΄ 3μήνου διατηρούν την επιφυλακτικότητα του επενδυτικού κοινού σε υψηλά επίπεδα και το ΓΔ σε ένα σχετικά στενό εύρος διακύμανσης των 70 μονάδων το τελευταίο μήνα.

»Η κίνηση του ΓΔ κατά τη σημερινή συνεδρίαση θα εξαρτηθεί και πάλι από τη δυνατότητα απορρόφησης της προσφοράς στις δεικτοβαρείς μετοχές και της διατήρησης ή μη του θετικού πρόσημου στον τραπεζικό κλάδο, με τη σημερινή απάντηση της ΟΤΟΕ να είναι κρίσιμη για την επίτευξη ή μη ενιαίας λύσης στο θέμα του ασφαλιστικού».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα