Marks & Spencer: 6,3% υψηλότερα κέρδη στο σύνολο της χρήσης

Τρίτη, 24 Μαΐου 2005 10:01

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 6,3%, σημείωσαν σε ετήσια βάση, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας λιανικής πώλησης ενδυμάτων της Βρετανίας, Marks & Spencer Group Plc, αποτέλεσμα των κερδών που είχε, από την πώληση του τμήματος των χρηματοοικονομικών της υπηρεσιών.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 587 εκατ. λίρες Αγγλίας (1,07 δισ. δολ.), τη χρήση που έληξε στις 2 Απριλίου, από 552,3 εκατ. λίρες, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Τα κέρδη από την πώληση, ήταν 208,9 εκατ. λίρες.

Οι πωλήσεις στα καταστήματα της Marks & Spencer, τα οποία λειτουργούν τουλάχιστον ένα έτος, υποχώρησαν για έξι συνεχόμενα τρίμηνα, καθώς οι καταναλωτές, προτίμησαν να κάνουν τις αγορές τους στις ανταγωνίστριες της εταιρείες, όπως στη Next Plc. Ο Rose, 56 ετών, ο οποίος εμπόδισε την επιθετική προσφορά εξαγοράς της Marks & Spencer, ύψους 8,3 δισ. λιρών από τον Green, πριν από ένα χρόνο, τώρα χρειάζεται να αποδείξει, ότι, η στρατηγική του για νέες μόδες, εκσυγχρονισμό των καταστημάτων και μείωση των τιμών πώλησης, θα επιτύχει να κερδίσει και πάλι τον κόσμο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επενδυτών.

Ο στόχος του Rose για την αναζωογόνηση των πωλήσεων της εταιρείας έγινε δυσκολότερος, εξ αιτίας της μείωσης των καταναλωτικών δαπανών στη Βρετανία, αποτέλεσμα της αύξησης των υποθηκών για την αγορά κατοικιών, της τιμής των τελευταίων και του κόστους των καυσίμων.

Κι άλλες εταιρείες λιανικής πώλησης της Βρετανίας δέχονται τους κραδασμούς από τον περιορισμό της ζήτησης των καταναλωτών. Η Next, η τρίτη σε μέγεθος εταιρεία λιανικής πώλησης ενδυμάτων της Βρετανίας και η Matalan Plc, η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης ενδυμάτων σε χαμηλές τιμές, ανακοίνωσαν αυτόν τον μήνα μείωση των πωλήσεών τους.

Τα προ φόρων κέρδη της εταιρείας, εξαιρουμένων των κερδών από την πώληση του τμήματός της, υποχώρησαν στα 618,5 εκατ. λίρες, από 805 εκατ. λίρες, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Marks & Spencer. Τον προηγούμενο μήνα, η διοίκησή της προέβλεπε, ότι θα εμφανίσει κέρδη, που θα κυμανθούν από 610 έως 625 εκατ. λίρες.

Η εταιρεία σχεδιάζει να αυξήσει το μέρισμα για τη χρήση κατά 5,2%, στις 12,1 πένες ανά μετοχή, από 11,5 πένες ανά μετοχή, που είχε διανείμει πέρυσι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα