EMI: Επιστροφή στην κερδοφορία κατά τη χρήση

Μετά την απομάκρυνση καλλιτεχνών που δεν είχαν καλές επιδόσεις
Τρίτη, 24 Μαΐου 2005 10:44

ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ στην κερδοφορία, σε ετήσια βάση, μετά την αναδιοργάνωση των σημάτων της και τη μείωση του αριθμού των καλλιτεχνών, με τους οποίους συνεργάζεται, προκειμένου να ανακάμψει από τη μείωση των πωλήσεων δίσκων, η EMI Group Plc, η δισκογραφική εταιρεία του συγκροτήματος Coldplay και της Norah Jones.

Τα καθαρά κέρδη, της τρίτης σε μέγεθος δισκογραφικής εταιρείας στον κόσμο, ανήλθαν σε 56,3 εκατ. λίρες Αγγλίας (103,1 εκατ. δολ.), τη χρήση που έληξε στις 31 Μαρτίου, έναντι ζημιών ύψους 71,6 εκατ. λιρών, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Νωρίτερα, η εταιρεία δαπάνησε 138 εκατ. λίρες για την αναδιοργάνωσή της. Τα έσοδά της, υποχώρησαν κατά 8,5%, φθάνοντας στο 1,94 δισ. λίρες.

Η ΕΜΙ, έβγαλε εκατοντάδες καλλιτέχνες με κακές επιδόσεις από τις λίστες της, πέρυσι και είπε, ότι θα μειώσει το προσωπικό της κατά 1.500 θέσεις, καθώς οι διεθνείς πωλήσεις μουσικής, υποχώρησαν στα 33,6 δισ. δολ. το 2004 από 39,7 δισ. δολ. το 2000. Τον περασμένο μήνα, η εταιρεία ανακοίνωσε τα προκαταρκτικά της στοιχεία για το σύνολο του έτους, λέγοντας ότι οι πωλήσεις της από τις ηχογραφήσεις θα μειωθούν κατά 7,5%, με βάση τις τότε, συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Εννέα οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι τα καθαρά κέρδη της ΕΜΙ θα ανήρχοντο σε 80,6 εκατ. λίρες. Στο σύνολο της χρήσης, οι εκτιμήσεις ανέφεραν ότι η εταιρεία θα εμφανίσει πωλήσεις 1,91 δισ. λιρών, από 2,12 δισ. λίρες, που ήταν πριν από ένα χρόνο.

Οι μετοχές της EMI φέτος, έχουν υποχωρήσει σε ποσοστό 9,1%, μετά την υποχώρησή τους κατά 16% στις 7 Φεβρουαρίου, ημερομηνία ανακοίνωση της πρόβλεψής της, για χαμηλότερα κέρδη. Μετά από αυτό η ΕΜΙ ανακοίνωσε, ότι τα αποτελέσματά της θα επηρεαστούν από την καθυστέρηση των δύο άλμπουμ, του «X&Y» των Coldplay και του «Demon Days» των Gorillaz.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα