Kοντά στα χαμηλότερα επίπεδα τριών μηνών ο χρυσός

Καθώς ανησυχία επικρατεί για την αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ
Τρίτη, 24 Μαΐου 2005 12:00
UPD:12:37

ΛΙΓΟΤΕΡΗ, κατά 0,1%, από τα χαμηλότερα επίπεδα τριών ετών, μετά την αναρρίχηση του δολαρίου των ΗΠΑ, στα υψηλότερα επτά μηνών, έναντι του ευρώ, ήταν η τιμή του χρυσού, περιορίζοντας την ελκυστικότητα του μετάλλου, ως εναλλακτική λύση για επενδύσεις σε αμερικανικά περιουσιακά στοιχεία.

Το δολάριο ενδέχεται να σημειώσει σήμερα περαιτέρω άνοδο έναντι του ευρώ, εν αναμονή των πρακτικών της συνεδρίασης της Federal Reserve, τα οποία προβλέπεται να δείξουν τα σχέδια της τράπεζας για περαιτέρω αύξηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού. Υψηλότερα επιτόκια, καθιστούν τα αμερικανικά ομόλογα πιο ελκυστικά, έναντι των μετάλλων, όπως ο χρυσός, που δεν πληρώνει τόκο.

Ο χρυσός για άμεση παράδοση αυξήθηκε κατά 35 σεντς, ποσοστό 0,1%, φθάνοντας τσα 417,90 δολ. η ουγγιά στο Λονδίνο, στις 8:39' π.μ.. Το μέταλλο έκλεισε χθες στα 417,55 δολ., τα χαμηλότερα επίπεδα από τις 9 Φεβρουαρίου.

Το δολάριο διαπραγματεύθηκε στο 1,2590 έναντι του ευρώ, από 1,2578, που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη. Εναντι του γιέν, το αμερικανικό νόμισμα διαπραγματεύθηκε στα 107,51 από 107,65 γιέν, που ήταν αργά χθες.

Ο χρυσός ενδέχεται να υποχωρήσει στα 410 δολ. η ουγγιά, καθώς τελειώνει η περίοδος γάμων στην Ινδία το επόμενο δίμηνο. Η περίοδος γάμων στην Ινδία, η οποία αγοράζει περίπου το 1/4 του χρυσού παγκοσμίως, διαρκεί από τον Δεκέμβριο έως και τον Μάϊο.

Το αμερικανικό νόμισμα βρίσκεται κατά 2,3% υψηλότερα του γιέν και 2,2% υψηλότερα του ευρώ, από τη στιγμή οπυ η Fed, προχώρησε στην αύξηση του βασικού επιτοκίου δανεισμού στις 3 Μαΐου, για όγδοη συνεχόμενη φορά, μέσα σε ένα έτος. Το ευρώ επίσης χάνει την ισχύ του, καθώς εικάζεται, ότι σημερινή έκθεση θα δείξει μείωση της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης και στα χαμηλότερα επίπεδα τεσσάρων μηνών.

Μεταξύ των πολυτίμων μετάλλων για άμεση παράδοση στο Λονδίνο, το ασήμι αυξήθηκε 3 σεντς, ποσοστό 0,4%, φθάνοντας στα 6,99 δολ. η ουγγιά. Η πλατίνα υποχώρησε 4 δολ., ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στα 863 δολ. η ουγγιά. Το παλλάδιο υποχώρησε 2 δολ., ποσοστό 1,1%, φθάνοντας στα 187 δολ. η ουγγιά.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα