IC Insights: Αύξηση των πωλήσεων chip το 2005 σε διεθνές επίπεδο

Πέμπτη, 26 Μαΐου 2005 11:27

ΑΥΞΗΣΗ, προβλέπεται να σημειώσουν φέτος, οι πωλήσεις ημιαγωγών διεθνώς, αποτέλεσμα της καλύτερης – απ' ό,τι αναμενόταν – πορείας της οικονομικής ανάπτυξης, σύμφωνα με ανακοίνωση της IC Insights Inc., την τελευταία εταιρεία ερευνών, που αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψή της για την εν λόγω αγορά.

Οι διεθνείς πωλήσεις chip, οδεύουν να σημειώσουν άνοδο 4% φέτος, φθάνοντας στα 186,5 δισ. δολ., σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Νωρίτερα, η IC Insights, προέβλεπε, ότι τα έσοδα του κλάδου των ημιαγωγών θα συρρικνωθούν σε ποσοστό της τάξης του 2%, φέτος.

Η IC Insights, μαζί με τις άλλες εταιρείες ερευνών, όπως την Gartner Inc. και την ISuppli Corp., έλεγαν κατά το παρελθόν, ότι οι ανησυχίες για την πορεία του κλάδου, είναι «υπερβολικές». Η ηγέτιδα του κλάδου, Intel Corp., της οποίας τα καθαρά κέρδη του πρώτου τριμήνου, υπερέβησαν τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών, είπε αυτόν τον μήνα, ότι, «αγωνίζεται» να προλάβει τις παραγγελίες, τη στιγμή που η Samsung Electronics, η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία παραγωγής ημιαγωγών στον κόσμο, είπε τον μήνα που πέρασε, ότι δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει την υψηλή ζήτηση κάποιων τύπων chip.

«Η έρευνα της IC Insights, τόνωσε περαιτέρω την αισιοδοξία για το γύρισμα του κλάδου», ανέφερε ο Kim Jun Ki, ο οποίος διαχειρίζεται 389 εκατ. δολ. σε μετοχές με την Hanwha Investment Trust Management Co., στη Σεούλ, συμπληρώνοντας: «Οι τιμές δεν πρόκειται να μειωθούν περισσότερο, καθώς αυξάνεται η ζήτηση».

Ο ρυθμός της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης φέτος, προβλέπεται στο 3,3%, έναντι της προηγούμενης εκτίμησης για ανάπτυξη 3,1%, καθώς, η πορεία των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας, της Κίνας, της Ν. Κορέας και της Ταϊβάν, είναι θετική, ανέφερε ο επικεφαλής της IC Insights, Bill McClean, στην έκθεση. Το πρώτο τρίμηνο, οι πωλήσεις ήταν πολύ καλύτερες απ'ό,τι αναμενόταν, επεσήμανε ο ίδιος.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, η εταιρεία ερευνών Gartner, αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη των πωλήσεων του κλάδου το 2005 και το 2006, αποτέλεσμα της μεγαλύτερης ζήτησης για ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ενώ επεσήμανε μέσα στον Μάϊο, ότι οι τιμές των περισσοτέρων ειδών chip, που χρησιμοποιούνται ευρέως, θα αυξηθούν τον επόμενο μήνα, μετά την πτώση τους στα χαμηλότερα επίπεδα τον Μάϊο, αποτέλεσμα της εντονότερης ζήτησης από τους κατασκευαστές ηλεκτρονικών υπολογιστών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα