Nintendo: Χαμηλότερα κατά 4% κέρδη θα εμφανίσει φέτος

Πέμπτη, 26 Μαΐου 2005 11:54

ΜΕΙΩΣΗ των κερδών της, σε ποσοστό της τάξης του 4%, προβλέπει ότι θα εμφανίσει την τρέχουσα χρήση, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ηλεκτρονικών παιχνιδιών στον κόσμο, Nintendo Co., αποτέλεσμα της αύξησης του ανταγωνισμού.

Τα καθαρά της κέρδη, κατά πάσα πιθανότητα, θα διαμορφωθούν στα 75 δισ. γιέν (694 εκατ. δολ.) τη χρήση που ξεκίνησε τη 1η Απριλίου, από 87,4 δισ. γιέν, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, στο Χρηματιστήριο του Τόκυο. Η εταιρεία, στις 6 Απριλίου, ανακοίνωσε τα προκαταρκτικά της στοιχεία για τα κέρδη του έτους. που μόλις έληξε, λέγοντας ότι αυτά θα ανέλθουν σε 82 δισ. γιέν, εξ αιτίας του αδύναμου γιέν έναντι του δολαρίου και του ευρώ. Οι πωλήσεις προβλέπεται να σημειώσουν αύξηση 0,9%, φθάνοντας στα 520 δισ. γιέν, την τρέχουσα χρήση.

Η κυριαρχία της Nintendo στον κλάδο των φορητών ηλεκτρονικών παιχνιδιών, προκαλείται από την Sony Corp., η οποία πούλησε περίπου 3 εκατ. PlayStation Portable, διεθνώς από τον Δεκέμβριο του 2004, μήνα κατά τον οποίο λανσάρισε το φορητό παιχνίδι. Η εταιρεία επίσης, εντείνει τη μάχη που έχει ξεκινήσει στην αγορά βιντεοπαιχνιδιών, ύψους 6,16 δισ. δολ., καθώς η Sony και η Microsoft, σχεδιάζουν να προχωρήσουν στην πώληση της κονσόλας παιχνιδιών νέας γενιάς, πριν το κάνει η Nintendo.

«Η βιομηχανία του κλάδου των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, μπορεί να αναπτυχθεί σε συνδυασμό των τεχνολογιών με τα πλουσιότερα γραφικά», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Nintendo. «Επιδιώκουμε να επεκταθούμε στην αγορά με την παρουσία μας σε ανθρώπους βάσει ηλικίας, φύλου και εμπειρίας στα ηλεκτρονικά παιχνίδια».

Τα λειτουργικά κέρδη ή οι πωλήσεις μείον το κόστος των καταναλωτικών αγαθών που πουλήθηκαν και των διοικητικών δαπανών, προβλέπεται να σημειώσουν την τρέχουσα χρήση άνοδο 3,1%, φθάνοντας στα 115 δισ. γιέν από 111,5 δισ. γιέν.

Την εβδομάδα που πέρασε, η Nintendo, παρουσίασε τον διάδοχο της κονσόλας GameCube, με το σήμα «Revolution», ενώ ανακοίνωσε το νέο της Game Boy, Micro, ένα φορητό παιχνίδι, αρκετά μικρό για να χωράει στις τσέπες παντελονιών.

Οι μετοχές της Nintendo, οι οποίες το τελευταίο εξάμηνο έχουν υποχωρήσει κατά 6,4%, έχαναν 1,5%, φθάνοντας στα 11.610 γιέν η μία, στις 3 μ.μ., κατά το τέλος της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου της Οσάκα. Τα αποτελέσματά της ανακοινώθηκαν μετά το τέλος των συναλλαγών στην Ιαπωνία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα