ΣΙΔΜΑ: Ιδρυση εταιρείας στη Ρουμανία

Πέμπτη, 26 Μαΐου 2005 16:34
UPD:17:18

ΣΤΗΝ ίδρυση νέας εταιρείας στη Ρουμανία προχώρησε η ΣΙΔΜΑ Α.Ε. σε συνεργασία με την Packer-Yadpaz Ltd, θυγατρική της Packer Plada Ltd, η οποία κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο μεταποίησης και εμπορίας χάλυβα στο Ισραήλ.

Στη νέα εταιρεία, με την επωνυμία SID-PAC Steel and Construction Products SRL, η ΣΙΔΜΑ κατέχει ποσοστό 50% ενώ το υπόλοιπο 50% ανήκει στην Packer-Yadpaz Ltd. Η συμμετοχή της ΣΙΔΜΑ πραγματοποιήθηκε μέσω της 100% θυγατρικής στην Κύπρο, SIDMA Worldwide (Cyprus) Ltd, η οποία έχει ως σκοπό τη συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο των εταιρειών, που ιδρύει η ΣΙΔΜΑ στο εξωτερικό.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΣΙΔΜΑ, στόχος της SID-PAC Steel and Construction Products SRL στη Ρουμανία είναι η δημιουργία Κέντρου Επεξεργασίας και Διανομής Χάλυβα (Steel Service Center) και δικτύου πωλήσεων, με εφαλτήριο την έδρα της εταιρείας στο Βουκουρέστι. Παράλληλα με την εμπορία χάλυβα, η νέα εταιρεία θα δραστηριοποιηθεί στην παραγωγή και προώθηση πανέλων πολυουρεθάνης.

Σχολιάζοντας την έναρξη λειτουργίας της SID-PAC Steel and Construction Products SRL, ο Γενικός Διευθυντής της ΣΙΔΜΑ κ. Δανιήλ Μπεναρδούτ τόνισε ότι «η ΣΙΔΜΑ κατέχοντας την πρώτη θέση στην εγχώρια αγορά στοχεύει πλέον, πέρα από τη διατήρηση του σημαντικού μεριδίου που διαθέτει, σε περαιτέρω διεύρυνση των δραστηριοτήτων της, μέσω της εκμετάλλευσης των ευκαιριών που παρουσιάζονται στις χώρες της Βαλκανικής».

Αναφερόμενος στην αγορά της Ρουμανίας και τις προοπτικές της ο κ. Μπεναρδούτ σημείωσε ότι «το μέγεθος και ο ταχύς ρυθμός ανάπτυξης της Ρουμανικής οικονομίας καθώς και η παρουσία πλήθους ελληνικών εταιριών στον κατασκευαστικό και χρηματοπιστωτικό χώρο, με τις οποίες η ΣΙΔΜΑ διατηρεί στενή συνεργασία στη Ελλάδα, θα συμβάλλουν στρατηγικά στην επέκταση μας. Η εμπειρία και τεχνογνωσία της εταιρείας στον κλάδο και η ευρεία γκάμα προϊόντων που θα μπορεί να διαθέσει, αποτελούν πρόσθετα πλεονεκτήματα».

Η Packer Plada Ltd ιδρύθηκε το 1933 και δραστηριοποιείται στον κλάδο εμπορίας και μεταποίησης χάλυβα. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο της στο Ισραήλ και είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Τελ-Αβίβ από το 1981. Η εταιρεία δραστηριοποιείται επίσης στη Ρωσία και οι πωλήσεις της ανήλθαν το 2004 στα 182 εκατομμύρια δολάρια. Η Packer Plada Ltd ανήκει στον πολυεθνικό όμιλο Africa-Israel Investments Ltd, ο οποίος δραστηριοποιείται στους κλάδους κατασκευών, Real Estate Development, ξενοδοχείων, βιομηχανίας, τηλεπικοινωνιών και ενέργειας. Οι ενοποιημένες πωλήσεις του ομίλου το 2004 ήταν 750 εκατομμύρια δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΣΙΔΜΑ



Σχολιασμένα