ΠΑΣΟΚ: Θα αξιολογηθούν οι εξελίξεις στον ΟΤΕ βάσει τριών κριτηρίων

Πέμπτη, 26 Μαΐου 2005 16:47

«Για το ΠΑΣΟΚ το πρώτο ζήτημα είναι το κόστος της ασφαλιστικής πτυχής του προβλήματος του ΟΤΕ, το δεύτερο είναι το στρατηγικό μέλλον του ΟΤΕ και το τρίτο είναι οι εργασιακές σχέσεις. Με βάση αυτά τα κριτήρια θα αξιολογηθούν οι εξελίξεις στον ΟΤΕ και κυρίως η εφαρμογή στην πράξη των όποιων ρυθμίσεων και συμφωνιών. Η οπτική γωνία του ΠΑΣΟΚ στα θέματα αυτά ταυτίζεται με την οπτική γωνία της κοινωνίας και του συνόλου των πολιτών», σχολίασε ο υπεύθυνος του Τομέα Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ειδικότερα, «το κόστος της ασφαλιστικής πτυχής του προβλήματος του ΟΤΕ συνδέεται με το συνολικό πρόβλημα του συστήματος ασφάλισης της χώρας και με τις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης των γενεών και της ισότητας. Το κόστος της όποιας λύσης πρέπει συνεπώς να καλυφθεί με βάση τις αρχές του νόμου 3029/2002.

Οσον αφορά τις εργασιακές σχέσεις, οι μονομερείς νομοθετικές επεμβάσεις είναι αντισυνταγματικές και απαράδεκτες, ενώ στις συλλογικές συμβάσεις η κάθε πλευρά αναλαμβάνει το βάρος της υπογραφής της».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα