Σε καλοκαιρινή ραστώνη το Χρηματιστήριο Αθηνών

Δευτέρα, 08 Αυγούστου 2016 10:55
UPD:10:57
SOOC/Alexandros Michailidis

Σε… καλοκαιρινή ραστώνη βρίσκεται το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς οι επενδυτές δεν εμφανίζονται πρόθυμοι να προχωρήσουν σε αγοροπωλησίες μεγάλης αξίας.

Λίγο μετά το «άνοιγμα» της σημερινής συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,16% στις 563,67 μονάδες, με τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης να σημειώνει άνοδο κατά 0,27% στις 1.500,56 μονάδες. Ο τζίρος κινείται σε χαμηλά επίπεδα, καθώς περιορίζεται στα 2 εκατ. ευρώ. Από το σύνολο των μετοχών, 18 ενισχύονται, 10 υποχωρούν και επτά παραμένουν αμετάβλητες.

Ο τραπεζικός κλάδος κινείται ανοδικά κατά 0,51% στις 502,76 μονάδες, καθώς η Εθνική Τράπεζα καταγράφει κέρδη κατά 0,56%, η Τράπεζα Πειραιώς κατά 0,76% και η Eurobank κατά 1,79%. Η μετοχή της Alpha Bank παραμένει αμετάβλητη στα 1,77 ευρώ.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Lamda Development υποχωρεί κατά 2% μετά τα δημοσιεύματα του Σαββατοκύριακου για τον ορισμό του Ελληνικού ως αρχαιολογικό χώρο. Πτώση κατά 1% εμφανίζουν και οι μετοχές των ΔΕΗ και Μυτιληναίου. Στον αντίποδα, ο ΟΛΠ ενισχύεται κατά 1,90% και ο Ελλάκτωρ κατά 0,80%.

Στα οικονομικά νέα της ημέρας, σε διαπραγματεύσεις με την κοινοπραξία TEMES και Dogus βρίσκεται η Alpha Bank προκειμένου να ολοκληρωθεί η αγοραπωλησία του πλέον εμβληματικού ξενοδοχείου της Αθήνας, του Hliton. Η Alpha Bank με επιστολή της προς τη θυγατρική της Ιωνική Ξενοδοχειακή, ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου, την ενημέρωσε ότι ανέδειξε προτιμητέο επενδυτή την κοινοπραξία απαρτιζόμενη από τις εταιρείες Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας Α.Ε. και D-Marine Investments Holding.

Την ίδια ώρα, συγχώνευση με σκοπό τη δημιουργία μίας νέας εταιρείας, με ισχυρά οικονομικά θεμέλια που θα παρέχει επενδυτικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, ανακοίνωσαν οι Merit Xρηματιστηριακή, Μίδας Χρηματιστηριακή και Πετροπουλάκης Χρηματιστηριακή. Το μερίδιο αγοράς των τριών εταιρειών στο επτάμηνο του 2016 αγγίζει το 5%.

Την Τετάρτη, ο ΟΔΔΗΧ θα δημοπρατήσει έντοκα γραμμάτια τρίμηνης διάρκειας, ενώ η Πανγαία θα ανακοινώσει αποτελέσματα εξαμήνου μετά το τέλος της συνεδρίασης. Tην ερχόμενη Πέμπτη 11 Αυγούστου, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, ΟΤΕ και Coca Cola θα ανακοινώσουν αποτελέσματα εξαμήνου τα οποία θα ακολουθήσουν οι τηλεδιασκέψεις με τις διοικήσεις μέσα στην ημέρα.

Το βράδυ της Πέμπτης τέλος, θα ανακοινωθούν οι τριμηνιαίες αλλαγές του MSCI, οι οποίες θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα