Intracom: Συμφωνία συμβιβασμού με ΟΤΕ, Romtelecom για Cosmorom

Παρασκευή, 27 Μαΐου 2005 11:00

Το ποσό των 78,2 εκατ. ευρώ θα λάβει η Intracom από τη συμφωνία συμβιβασμού που υπέγραψε με τον ΟΤΕ και τη Romtelecom για τις οφειλές της Cosmorom.

Η σχετική ανακοίνωση της Intracom προς το δ.σ. του Χρηματιστηρίου αναφέρει τα εξής:

«Με την παρούσα γνωστοποιείται ότι η ΙΝΤΡΑΚΟΜ Α.Ε. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (Ιntracom), ενεργώντας για λογαριασμό της και για τη ρουμανική θυγατρική της Intrarom S.A. (Intrarom), και η Ericsson AB (Ericsson), συμφώνησαν επί της αρχής με τις εταιρίες Cosmorom S.A. (Cosmorom), Romtelecom S.A. (Romtelecom), OTE A.E. (OTE) και OTE International Investments Ltd (OTEI) με σκοπό το συμβιβασμό όλων των αξιώσεων, ανταξιώσεων, ευθυνών, βάσεων αγωγής, αγωγών, ζημιών και εξόδων που έχουν εγερθεί κατά ή από τις Cosmorom, Romtelecom, OTE και OTEΙ, και έχουν προκύψει από τη με ημερομηνία 30 Ιουλίου 1999 Σύμβαση Προμήθειας μεταξύ της Intracom, Intrarom και Ericsson αφενός, και της Cosmorom αφετέρου, για την παροχή υλικού υποδομής δικτύου και σχετικών υπηρεσιών.

Η σχετική συμφωνία συμβιβασμού υπεγράφη στις 27 Μαΐου 2005, αλλά ο οριστικός συμβιβασμός εξαρτάται, μεταξύ άλλων όρων, από την απόκτηση έως και την 16 Αυγούστου 2005 πλειοψηφικής συμμετοχής στην Cosmorom από ορισμένο επενδυτή. Αν η απόκτηση αυτή ολοκληρωθεί, ο συμβιβασμός θα καταστεί καθ'όλα ενεργός και οι Intracom και Intrarom θα παραιτηθούν από τη διαιτησία του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC) που ξεκίνησαν στις 28 Νοεμβρίου 2003 κατά των Cosmorom, Romtelecom, OTE και OTEΙ, και η Cosmorom θα παραιτηθεί από την ανταγωγή που άσκησε στο πλαίσιο της διαιτησίας αυτής κατά των Intracom, Intrarom και Ericsson. Εντωμεταξύ, τα μέρη συμφώνησαν να αναστείλουν τη διαδικασία της διαιτησίας του ICC έως ότου είτε η διαιτησία αυτή αποσυρθεί οριστικά είτε η ως άνω απόκτηση της πλειοψηφικής συμμετοχής στην Cosmorom δεν συμβεί πριν τις 16 Αυγούστου 2005 ή άλλη ημερομηνία που θα συμφωνηθεί από τα μέρη.

Ο ως άνω υπό αίρεση συμβιβασμός που έχει συμφωνηθεί είναι χωρίς παραδοχή ευθύνης εκ μέρους της Romtelecom ή άλλου μέρους για τις προβαλλόμενες υποχρεώσεις της Cosmorom.

Σύμφωνα με τους όρους της Συμφωνίας Συμβιβασμού, οι Intracom και Intrarom θα λάβουν εβδομήντα οκτώ εκατομμύρια διακόσιες χιλιάδες ευρώ σε τρεις δόσεις (27,6 εκατομμύρια ευρώ, 27,6 εκατομμύρια ευρώ και 23 εκατομμύρια ευρώ), εκ των οποίων η πρώτη θα πληρωθεί μια εργάσιμη ημέρα μετά την ολοκλήρωση της απόκτησης της πλειοψηφικής συμμετοχής στην Cosmorom και οι υπόλοιπες δύο την πρώτη και δεύτερη ετήσια επέτειο της ολοκλήρωσης αυτής της απόκτησης αντίστοιχα. Η πληρωμή της δεύτερης και τρίτης δόσης θα εξασφαλίζεται με δύο ανέκκλητες και χωρίς όρους τραπεζικές εγγυητικές επιστολές πρώτης ζήτησης».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΙΝΤΚΑ



Σχολιασμένα