Γ. Δραγασάκης: 300.000 νέες θέσεις εργασίας από τον Αναπτυξιακό Νόμο

Κυριακή, 07 Αυγούστου 2016 11:05
UPD:15:26
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης (φωτ. αρχείου).

Η ενεργοποίηση του αναπτυξιακού νόμου θα επιφέρει τη δημιουργία 300.000 θέσεων εργασίας, υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, σε συνέντευξή του στο αθηναϊκό - μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων.

Κάνοντας ειδική μνεία στην ανάκαμψη των ιδιωτικών επενδύσεων, ο κ. Δραγασάκης σημείωσε ότι «η ενεργοποίηση του νέου Αναπτυξιακού Νόμου, η αποσαφήνιση του νέου παραγωγικού υποδείγματος και της νέας παραγωγικής ταυτότητας της χώρας, καθώς και η θεσμοθέτηση των νέων χρηματοδοτικών αναπτυξιακών εργαλείων αναμένεται να δώσουν ισχυρή ώθηση στις ιδιωτικές επενδύσεις».

Όπως εξήγησε στη συνέχεια, για την κυβέρνηση οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική προστασία είναι έννοιες αλληλένδετες. «Σήμερα συντελείται αθόρυβα ένας βαθύς μετασχηματισμός για το νέο κοινωνικό συμβόλαιο, καθώς τα αιτήματα ατόμων ή ομάδων δεν αγνοούνται, αλλά αξιοποιούνται ως ερεθίσματα ή ως αφορμές για να θεσμοθετηθούν καθολικές λύσεις» έσπευσε να προσθέσει.

Στόχος, συνέχισε, είναι «από μια κοινωνία του "μέσου", του "ρουσφετιού" και της πελατειακής πολιτικής, να γίνουμε μια κοινωνία δικαιωμάτων, ευθυνών και υποχρεώσεων ως τη βάση του νέου κοινωνικού συμβολαίου που πρέπει να συγκροτήσουμε».

Τραπεζικό σύστημα

Ερωτηθείς για το τραπεζικό σύστημα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπογράμμισε ότι «οι τράπεζες παύουν να λειτουργούν ως ένα κλειστό και ανεξέλεγκτο σύστημα εξουσίας» και «οι διοικήσεις τους υπόκεινται σε συστήματα αξιολόγησης, διαφάνειας, δημόσιας λογοδοσίας και ελέγχου». 

Όπως εξάλλου σημείωσε, η κυβέρνηση ενεργεί με κάθε μέσο που έχει στη διάθεσή της για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος. Πρόσθεσε ωστόσο, πως στον αγώνα που γίνεται, «δεν είναι λίγες οι φορές που ορισμένα κόμματα της αντιπολίτευσης, αντί να ασκούν κριτική από τη σκοπιά του δημόσιου συμφέροντος εγκλωβίζονται σε παγίδες ιδιοτελών συμφερόντων».

Στόχος, εξήγησε, είναι να τεθούν για πρώτη φορά οι βάσεις για ένα τραπεζικό σύστημα με ενιαίους κανόνες, χωρίς διακρίσεις και με διοικήσεις αξιοκρατικές, που να λειτουργούν με διαφάνεια και λογοδοσία, για «ένα τραπεζικό σύστημα που θα υπηρετεί τις ανάγκες της κοινωνίας και όχι το αντίθετο», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Διαπλοκή και ΜΜΕ

Αναφορικά έκανε και στη διαπλοκή μεταξύ κομμάτων, τραπεζών και μέσων ενημέρωσης, επισημαίνοντας ότι «η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής έδειξε με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι τόσα χρόνια δεν μιλούσαμε για "φαντάσματα", αλλά για ένα πραγματικό πλέγμα διαπλεκόμενων συμφερόντων, για πρακτικές αυθαιρεσίας, αδιαφάνειας και άνισων όρων ανταγωνισμού, ορισμένες από τις οποίες περιεγράφηκαν μάλιστα με λεπτομέρειες από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα