Λ. Φραγκιαδάκης: Να υπάρξει ορθή χρήση των κεφαλαίων

Κυριακή, 07 Αυγούστου 2016 09:37
UPD:15:28
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Nensi Bogdani

Όπως εξηγεί σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή» (φωτ. αρχείου), για να αξιοποιηθεί η ευκαιρία που μας παρουσιάζεται, θα πρέπει να δράσουμε δίκαια.

Στην «ορθή χρήση των κεφαλαίων» εστιάζει ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, καθιστώντας σαφές πως τα διαθέσιμα χρήματα θα πρέπει να διοχετεύονται σύμφωνα με τις ανάγκες, τις προοπτικές χρήσης τους και τις ευκαιρίες που μπορούν να πραγματώσουν.

Όπως εξηγεί σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή», για να αξιοποιηθεί η ευκαιρία που μας παρουσιάζεται, θα πρέπει να δράσουμε δίκαια. Ο ίδιος κάνει αναφορά και στη ρύθμιση των χρεών των δανειοληπτών, σημειώνοντας ότι η δίκαιη αντιμετώπιση του θέματος είναι μονόδρομος και σημαίνει δύο πράγματα:

  • δίκαιη αντιμετώπιση και σεβασμός στους δανειολήπτες που αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τα δάνεια τους
  • δικαιοσύνη και σεβασμός στα κεφάλαια των καταθετών και μετόχων

«Σε αυτούς τους δανειολήπτες, που επέλεξαν τη στάση πληρωμών ως στρατηγική επιλογή, δεν μπορούμε - και δεν θα ήταν δίκαιο - να προσφέρουμε τις ίδιες λύσεις με αυτές που προσφέρουμε στους δανειολήπτες που θέλουν να είναι ενήμεροι αλλά αδυνατούν να το κάνουν» συνεχίζει στο ίδιο ύφος.

Οι δανειολήπτες που έχουν επιλέξει τη στρατηγική αθέτησης υποχρεώσεων - εξηγεί - έχουν να διαλέξουν από εδώ και στο εξής ποιο δρόμο θα ακολουθήσουν και εάν θα συμπεριφερθούν ως μέρος του οικονομικού συνόλου που συνεισφέρει ενεργά στην οικονομία και φέρεται δίκαια και με σεβασμό στους υπόλοιπους καταθέτες.

Σε αντίθετη περίπτωση - καταλήγει - και αν από μόνοι τους δεν σεβαστούν τα κεφάλαια του κοινωνικού συνόλου, θα αναλάβουν οι τράπεζες την προστασία των καταθετών και την ανάκτηση τω κεφαλαίων τους.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα