Τον πλήρη έλεγχο του τραπεζοασφαλιστικού Ομίλου Universal αποκτά ο Όμιλος Ασπίς

Δευτέρα, 30 Μαΐου 2005 17:34

Τον πλήρη έλεγχο του τραπεζοασφαλιστικού Ομίλου Universal αποκτά ο Όμιλος ΑΣΠΙΣ. Συγκεκριμένα συμφώνησε στην εξαγορά του 62,87% του κυπριακού Ομίλου, έναντι τιμήματος 1,99 κυπριακών λιρών (3,48 ευρώ) ανά μετοχή με καταβολή μετρητών.

Η σχετική συμφωνία υπεγράφη το βράδυ της περασμένης Παρασκευής (27 Μαΐου) στην Λευκωσία, από τον πρόεδρο του Ομίλου ΑΣΠΙΣ κ.Παύλο Ψωμιάδη, τον Αν. Γενικό Διευθυντή της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ κ.Βασίλη Αδαμόπουλο και τους εκπροσώπους της Λαϊκής Τράπεζας και της Τράπεζας Κύπρου, πιστωτικών ιδρυμάτων που ήλεγχαν το συγκεκριμένο πλειοψηφικό ποσοστό του Ομίλου Universal.

Η εξαγορά θα ολοκληρωθεί και τυπικά μετά το πέρας της προθεσμίας ασκήσεως δικαιώματος πρώτης επιλογής, καθώς και τη λήψη των σχετικών αδειών από τις αρμόδιες ελληνικές και κυπριακές αρχές.

Επισημαίνεται ότι ιθύνουσα εταιρεία του Ομίλου Universal είναι η Universal Life, η οποία διαθέτει 8 θυγατρικές εταιρείες. Η Universal Life είναι η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία σε περιουσιακά στοιχεία στην Κύπρο με ενοποιημένο ενεργητικό ύψους 753 εκατ. Ευρώ και μαθηματικά αποθέματα που αγγίζουν τα 400 εκατ. Ευρώ , σύμφωνα με στοιχεία της χρήσεως 2003.

Αναλυτικά στην Universal Life ανήκουν οι εξής εταιρείες:

- Universal Bank Public Ltd, της οποίας ελέγχει το 61%.Η τράπεζα που είναι η 4η μεγαλύτερη στην Μεγαλόνησο, είναι εισηγμένη στο ΧΑΚ διαθέτοντας 19 υποκαταστήματα σε όλη την Κύπρο.

-Universal Life Hellas (ποσοστό 100%), ασφαλιστική εταιρεία που δραστηριοποιείται με επιτυχία στην Ελλάδα στον κλάδο ζωής, έχοντας εγγεγραμμένα ασφάλιστρα 13,3 εκατ. Ευρώ στη χρήση 2004 και έντονη παρουσία στο τομέα των ομαδικών ασφαλίσεων.

-Universal Financial Services Ltd (ποσοστό 100%), που ειδικεύεται στην παροχή ασφαλιστικών υπηρεσιών Γενικών Κλάδων, στην παροχή δανείων για επενδυτικούς σκοπούς, όπως και σε άλλες χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.

- Universal Investments, (ποσοστό 100%- επενδυτικός οργανισμός κλειστού τύπου).

- Universal Properties (ποσοστό 100%), που έχει ως αντικείμενο την ιδιοκτησία γης.

- Universal Nominees (ποσοστό 100% - παρέχει υπηρεσίες καταπιστευματοδόχου).

- Universal Securities (ποσοστό 100%-χρηματιστηριακή εταιρεία).

- Spidertrade Ltd (ποσοστό 100%-χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και πληροφόρηση).

Όπως είναι γνωστό ο όμιλος ΑΣΠΙΣ έχει ήδη παρουσία στην Κύπρο με την ανεξάρτητη ασφαλιστική εταιρεία ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΌΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Λτδ και δια της αναφερόμενης εξαγοράς γίνεται η πρώτη ασφαλιστική δύναμη στη Μεγαλόνησο. Παράλληλα μέσω της συγκεκριμένης εξαγοράς γεννώνται πολύπλευρες συνέργειες και προοπτικές ανάπτυξης για τον Όμιλο ΑΣΠΙΣ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα