Μνημόνιο τουριστικής συνεργασίας Ελλάδος - Αιγύπτου

Δευτέρα, 30 Μαΐου 2005 21:45
UPD:21:47

Μνημόνιο τουριστικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Αιγύπτου με το οποίο αποφασίστηκε η επαναλειτουργία της Ανωτέρας Τουριστικής Σχολής Καΐρου, υπέγραψαν στο Κάιρο ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Δημήτρης Αβραμόπουλος με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Μοχάμεντ Αλ Μαγράμπι.

Το γεγονός κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό για την Αίγυπτο που αναζητά εξειδικευμένο προσωπικό στον τουριστικό τομέα, με εκπαίδευση που από την πλευρά της η Ελλάδα μπορεί κάλλιστα να εξασφαλίσει με το προσωπικό που διαθέτει.

Επιπλέον, οι Υπουργοί Τουρισμού των δύο χωρών αποφάσισαν να οργανώσουν ένα φόρουμ τον ερχόμενο Σεπτέμβριο για επιχειρηματίες στον τουριστικό κλάδο έτσι ώστε να εξεταστεί το κατά πόσο είναι δυνατό να πραγματοποιηθούν ελληνικές επενδύσεις σε περιοχές όπως το ιστορικό Ελ Αλαμέιν (βόρεια Αίγυπτος) και η Μάρσα Ματρούχ (νότια Αίγυπτος).

Επίσης, τέθηκε το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Ελλάδας - Αιγύπτου. Ωστόσο, δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη εάν η Αλεξάνδρεια θα συνδέεται με την Κρήτη ή άλλο λιμάνι της Ελλάδος και το αν θα πρόκειται για ακτοπλοϊκή γραμμή ή απλά για τουριστικές κρουαζιέρες μεταξύ των δύο χωρών.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα