Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Τρίτη, 31 Μαΐου 2005 10:10
UPD:10:28

Sarros Securities: «Χθες οι αγορές Νέας Υόρκης και του Λονδίνου δεν δούλεψαν λόγω αργίας, όμως η γερμανική αγορά έδειξε πως η απόφαση του δημοψηφίσματος στη Γαλλία, επέδρασε θετικά κυρίως λόγω της πτώσης που δημιούργησε στο ευρώ έναντι του δολαρίου. Η ευφορία που δημιουργείται στις εξαγωγικές επιχειρήσεις αναμένεται να επιδράσει θετικά και σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές.

»Η ελληνική αγορά έχει αρχίσει και προεξοφλεί θετικά αρκετά ζητήματα είτε πρόκειται για το ασφαλιστικό είτε για την εξυγίανση της Αγροτικής Τράπεζας κάτι το οποίο εγκυμονεί κινδύνους καθώς τίποτα ακόμη δεν έχει λυθεί. Ο όγκος συναλλαγών κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα και δείχνει σημάδια κόπωσης. Εφησυχαστικά αναμένεται να επιδράσει και η σταθεροποίηση των τιμών πετρελαίου σε επίπεδα κοντά των 50$ ανά βαρέλι».

Fortius Finance: «Η σημαντική ανάκαμψη της μεσαίας κεφαλαιοποίησης χθες δύναται να βελτιώσει περαιτέρω το κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας που έχει δημιουργηθεί μετά τις εξελίξεις στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου του ΟΤΕ και στο ασφαλιστικό των τραπεζών, υπό την προϋπόθεση ότι αυτή θα έχει διάρκεια και θα υποστηριχτεί από εισροές νέων κεφαλαίων και αύξηση του όγκου συναλλαγών.

»Για τη σημερινή συνεδρίαση εκτιμούμε ως πιθανότερο σενάριο την προσπάθεια κίνησης του ΓΔ σε υψηλότερες περιοχές, με τις μετοχές του ΟΠΑΠ και της Motor Oil να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, λόγω της αυριανής αποκοπής των υπολειπόμενων μερισμάτων (έχουν αποκόψει προμέρισμα €0,55 και €0,20 αντίστοιχα) και ανακοίνωσης αποτελεσμάτων της Motor Oil».

Marfin Analysis: «Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση η ελληνική αγορά κινήθηκε ανοδικά, με τους επενδυτές να επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους σε μετοχές μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Η κινητικότητα ήταν περιορισμένη λόγω του γεγονότος ότι οι αγορές του Λονδίνου και των ΗΠΑ ήταν κλειστές. Ο Γενικός Δείκτης σημείωσε άνοδο 0,55%, ενώ ο όγκος συναλλαγών ανήλθε στα €84εκ (-54%). Οι χαμηλοί όγκοι συναλλαγών αναμένεται να συνεχιστούν, ενώ καθώς πλησιάζουμε το όριο των 3.000 μονάδων είναι πιθανό να έχουμε μερική αποκόμιση κερδών».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα