«Πολύ καλά διαρθρωμένο το πρόγραμμα εξυγίανσης του ΟΤΕ»

Δηλώσεις Γ. Αλογοσκούφη στον "Flash"
Τρίτη, 31 Μαΐου 2005 10:16

Το 20% του συνολικού κόστους του προγράμματος εξυγίανσης του ΟΤΕ θα καταβληθεί από το Δημόσιο και το 80% από τον ΟΤΕ, επανέλαβε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, στο ραδιοφωνικό σταθμό "Flash".

Ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι είναι η πρώτη φορά, κατά την οποία ένα πρόγραμμα εξυγίανσης γίνεται με συναίνεση και απαντώντας σε ερωτήσεις από πού θα εξευρεθεί το 80% που καταβάλλει ο ΟΤΕ, είπε ότι το ποσοστό αυτό θα χρηματοδοτηθεί από τα οφέλη εξυγίανσης του οργανισμού.

«Το πρόγραμμα εξυγίανσης είναι πολύ καλά διαρθρωμένο», είπε ο υπουργός και πρόσθεσε πως το πρόγραμμα αυτό κρίθηκε ήδη στις αγορές, αφού υπήρξε αύξηση της τιμής των μετοχών του ΟΤΕ.

Εξάλλου, σε ερώτηση αν υπάρξουν προβλήματα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου του οργανισμού, ο υπουργός είπε πως δεν περιμένει να υπάρξουν προβλήματα, γιατί το Δημόσιο δεν παρέχει βοήθεια στον ΟΤΕ, αλλά στο ταμείο του (ΤΑΠ-ΟΤΕ).

Ο κ. Αλογοσκούφης είχε ήδη επικοινωνία με τον επίτροπο, Σταύρο Δήμα και θα συνομιλήσει και με άλλους επιτρόπους για να διασφαλιστεί ότι δε θα υπάρξουν προβλήματα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα