Alstom: Χαμηλότερες ζημίες το β' εξάμηνο της χρήσης

Τρίτη, 31 Μαΐου 2005 10:41
UPD:11:27

ΤΙΣ χαμηλότερες ζημίες έξι μηνών, σε χρονικό διάστημα τριών ετών, μετά την κίνηση του εκτελεστικού της διευθυντή, Patrick Kron, να περικόψει 11.500 θέσεις εργασίας και να πουλήσει το 1/4 των δραστηριοτήτών της, εμφάνισε η γαλλική εταιρεία παραγωγής μηχανολογικού εξοπλισμού, Alstom SA, η οποία κατάφερε, με τη βοήθεια της κυβέρνησης, να αποφύγει τη χρεοκοπία. Οι μετοχές της σημείωναν άνοδο 7,3%.

Οι καθαρές ζημίες της εταιρείας, υποχώρησαν στα 550 εκατ. ευρώ (681 εκατ. δολ.) το δεύτερο εξάμηνο της χρήσης, που έληξε τον Μάρτιο, από 1,2 δισ. ευρώ, που ήταν πριν από ένα χρόνο. Η εταιρεία, που εδρεύει στο Παρίσι, σχεδιάζει να εμφανίσει κέρδη φέτος, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση.

Ο Kron, 51 ετών, ο οποίος ανέλαβε τη διοίκησή της, τον Ιανουάριο του 2003, προκειμένου να ηγηθεί της μεταστροφής της εταιρείας κατασκευής των τραίνων υψηλών ταχυτήτων, TGV και του κρουαζιερόπλοιου Queen Mary 2. Το κράτος, στήριξε την εταιρεία και επανέφερε την εμπιστοσύνη των καταναλωτών, με αποτέλεσμα οι παραγγελίες της στο σύνολο του έτους, να σημειώσουν αύξηση σε ποσοστό της τάξης του 15%.

«Τα αποτελέσματα που παρουσιάζουμε σήμερα, δείχνουν καθαρά την πορεία ανάκαμψης της Alstom», ανέφερε ο Kron, συμπληρώνοντας: «Τα περιθώρια κέρδους από τις πρόσφατες παραγγελίες, διευρύνονται».

Οι μετοχές της Alstom, σημείωναν άνοδο πέντε σεντς, φθάνοντας στα 74 σεντς και διαπραγματεύθηκαν στα 72 σεντς η μία, στις 9:10' π.μ., στο Παρίσι, τοπική ώρα, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 3,96 δισ. ευρώ.

Οι μετοχές, οι οποίες φέτος έχουν σημειώσει άνοδο 29%, διατέθηκαν για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό προς 31,25 ευρώ η μία τον Ιούνιο του 1998 και υποχώρησαν στα χαμηλότερα, παρά ποτέ, επίπεδα, των 48 σεντς, τον Μάρτιο του 2003.

Οι παραγγελίες στο σύνολο της χρήσης, ανήλθαν σε 15,8 δισ. ευρώ, τη στιγμή που οι ετήσιες ζημίες μειώθηκαν στα 865 εκατ. ευρώ, από 1,84 δισ. ευρώ. Οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, εκτιμούσαν, ότι οι ζημίες της, θα διαμορφωθούν στα 617 εκατ. ευρώ. Την τελευταία φορά που η εταιρεία βρέθηκε στο «μαύρο», ήταν το πρώτο εξάμηνο της χρήσης του 2003.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα