S&P: Αναβάθμιση α/κ της EFG AEΔΑΚ

Τρίτη, 31 Μαΐου 2005 11:55

Σε αναβάθμιση της αξιολόγησης της μεταβλητότητας (Volatility Rating) των τιμών του αμοιβαίου κεφαλαίου Eurobank Bond Fund Oμολογιακό Εσωτερικού της EFG ΑΕΔΑΚ στην κατηγορία S2 (από S3), προχώρησε ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Standard & Poor´s.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η αναβάθμιση σε S2, ως αποτέλεσμα πολύμηνης και συνεχούς διαδικασίας συστηματικού ελέγχου, εκφράζει τον χαμηλότερο βαθμό ευαισθησίας/μεταβλητότητας του αμοιβαίου κεφαλαίου έναντι εξωγενών παραγόντων και εξελίξεων στην αγορά.

Σύμφωνα με τα κριτήρια αξιολόγησης της Standard & Poor´s, οι βαθμολογίες που αφορούν στη μεταβλητότητα κυμαίνονται από S1 (χαμηλότερη μεταβλητότητα) μέχρι S6 (υψηλότερη μεταβλητότητα) και βασίζονται:

• στην επενδυτική στρατηγική που ακολουθεί το Α/Κ,

• στο επίπεδο κινδύνου του χαρτοφυλακίου του. Στην έννοια του κινδύνου συμπεριλαμβάνονται ο κίνδυνος επιτοκίου, ο κίνδυνος από μείωση της πιστοληπτικής ικανότητας κάποιων εκδοτών, ο κίνδυνος από μείωση ρευστότητας, από συγκέντρωση τίτλων, οι κίνδυνοι ανάκλησης και ο συναλλαγματικός κίνδυνος.

Ειδικότερα η Standard & Poor´s, στα πλαίσια της ετήσιας αναθεώρησης των Εurobank Α/Κ, διατήρησε αμετάβλητη την εκτίμηση της Πιστοληπτικής Ικανότητας όσο αφορά το επίπεδο που εκφράζει τον υψηλό βαθμό προστασίας έναντι συμβάντων πιστωτικού κινδύνου.

Τα αποτελέσματα της νέας αξιολόγησης των Eurobank Αμοιβαίων Κεφαλαίων είναι τα ακόλουθα:

Eurobank Plus Διαχειρίσεως Διαθεσίμων Εξωτερικού, Credit Rating Af/S1, δηλ. υψηλός βαθμός προστασίας έναντι συμβάντων πιστωτικού κινδύνου.

Eurobank Bond Fund Ομολογιακό Εσωτερικού, Credit Rating Af/S2, δηλ. υψηλός βαθμός προστασίας έναντι συμβάντων πιστωτικού κινδύνου.

Eurobank Εταιρικών Ομολόγων Ομολογιακό Εξωτερικού, Credit Rating BBBf/S3, δηλ. επαρκής βαθμός προστασίας έναντι του πιστωτικού κινδύνου. Η βαθμολογία αυτή συνάδει με την στρατηγική επενδυτική πολιτική του αμοιβαίου κεφαλαίου και την προοπτική υψηλών αποδόσεων που το χαρακτηρίζει.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της EFG Α.Ε.Δ.Α.Κ., κ. ¶ρης Ξενόφος, αναφερόμενος στην αξιολόγηση τόνισε ότι «Η επιτυχία των Eurobank Αμοιβαίων Κεφαλαίων να λαμβάνουν επί τρία συνεχή έτη, αξιολόγηση από τον Διεθνή Οίκο Standard & Poor’s σφραγίζει τη δέσμευση της εταιρείας για συνέχεια στο διαχειριστικό αποτέλεσμα και συνέπεια στις αρχές της επένδυσης, που ο κανονισμός του κάθε αμοιβαίου κεφαλαίου διατυπώνει».

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η EFG ΑΕΔΑΚ είναι η πρώτη, και μέχρι σήμερα μοναδική, ελληνική εταιρεία Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων, που αποκτά μια τέτοια διάκριση.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΥΡΩΒ



Σχολιασμένα