Ε.Ε.: Απλούστερη και αποτελεσματικότερη η χρηματοδότηση της ΚΑΠ από το 2007

Τρίτη, 31 Μαΐου 2005 16:40

Απλούστερη και αποτελεσματικότερη θα καταστεί η χρηματοδότηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής από το 2007, ύστερα από την πολιτική συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι αρμόδιοι υπουργοί στο Συμβούλιο Αγροτικής Πολιτικής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, συμφωνία η οποία θα αλλάξει δραστικά τον τρόπο χρηματοδότησης της ΚΑΠ.

Η απλούστευση της χρηματοδότησης θα επιτευχθεί μέσα από τη σύνθεση των ήδη υπαρχόντων κανόνων υπό έναν και μοναδικό κανονισμό. Το νέο σύστημα θα ενισχύσει και θα εκσυγχρονίσει τη διαχείριση και τον έλεγχο της χρηματοδότησης της ΚΑΠ, ενισχύοντας παράλληλα τη δημοσιονομική πειθαρχία. Επιπρόσθετα θα βελτιώσει τη δυνατότητα ανάκτησης κοινοτικών πόρων που έχουν δαπανηθεί παρανόμως.

Υπό το νέο σύστημα δημιουργούνται δύο νέα Ταμεία, το Ευρωπαϊκό Αγροτικό Ταμείο Εγγυήσεων και το Ευρωπαϊκό Αγροτικό Ταμείο για την Ανάπτυξη της Υπαίθρου, τα οποία υπάγονται πλέον σε έναν και μόνο κανονισμό που θα εφαρμόζει τους ίδιους κανόνες. Τα δύο προαναφερθέντα Ταμεία θα ενεργούν κάτω από κοινή διαχείριση και κοινό σύστημα ελέγχου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα