Εθνική Ασφαλιστική: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Τρίτη, 31 Μαΐου 2005 17:38

Την αύξηση των ιδίων κεφαλαίων της Εθνικής Ασφαλιστικής ύψους 129.106.800 εκατ. ευρώ ενέκρινε σήμερα μεταξύ άλλων η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας.

Η αύξηση αυτή θα διενεργηθεί υπέρ των παλαιών μετόχων σε αναλογία 5 νέες προς 10 παλιές μετοχές στην τιμή των 3 ευρώ έκαστη.

Στόχος της αύξησης είναι η ενίσχυση των ιδίων κεφαλαίων της εταιρείας, ανάγκη η οποία ανέκυψε με την αναπροσαρμογή των ασφαλιστικών και λοιπών προβλέψεων της επιχείρησης με βάση τους κανόνες των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων.

Στο πλαίσιο της ίδιας ανάγκης, για ενίσχυση των ιδίων κεφαλαίων, η συνέλευση επικύρωσε την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, η οποία είχε ήδη ανακοινωθεί, για τη μη διανομή μερίσματος, κατά τη χρήση 2004.

Η συνέλευση των μετόχων επίσης εξέλεξε 2 νέα μέλη στο Δ.Σ. της εταιρείας το οποίο γίνεται 13μελές. Πρόκειται για τον κ. Κωνσταντίνο Λαμπρόπουλο, με μακρά θητεία στον χώρο του auditing, ο οποίος θα προΐσταται της Επιτροπής Ελέγχου της Εταιρίας σύμφωνα με τους κανόνες της Εταιρικής Διακυβέρνησης και τον κ. Μίνω Μωϋσή, ο οποίος είναι Σύμβουλος της Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας για θέματα πωλήσεων bancassurance και συνταξιοδοτικών προγραμμάτων του Ομίλου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα