Απάντηση της ΓΓΕ στην ανακοίνωση του ΣΕΣΜΕ

Τρίτη, 31 Μαΐου 2005 18:13
UPD:19:43

Με αφορμή τη σημερινή ανακοίνωση του ΣΕΣΜΕ, από την Γενική Γραμματεία Εμπορίου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Οι παραβάσεις είναι παραβάσεις. Είτε είναι μία, είτε είναι 10, είτε είναι 1.000. Και επειδή οι καταγγελίες των καταναλωτών είναι αρκετές και συγκεκριμένες και έχουν ήδη δοθεί εντολές για περισσότερους ελέγχους τόσο από τα κλιμάκια του Υπουργείου Ανάπτυξης, όσο και από κλιμάκια των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, καλό είναι ο ΣΕΣΜΕ να συστήσει σε όλα τα μέλη του να εφαρμόζουν με συνέπεια τη κείμενη νομοθεσία».

«Η εποχή όπου η αγορά λειτουργούσε ασύδοτη και χωρίς έλεγχο έχει παρέλθει» καταλήγει η ανακοίνωση της ΓΓΕ.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΕΣΜΕ επισημαίνει ότι στην περίπτωση του σούπερ μάρκετ Ατλάντικ σημειώθηκε το φαινόμενο της διαφορετικής τιμής σε ένα μόνο προϊόν ανάμεσα σε κωδικούς 35.000 ειδών, ενώ στην αλυσίδα Carrefour οι έλεγχοι έδειξαν αντίστοιχο φαινόμενο σε δέκα προιόντα γεγονός που κατά την άποψη του ΣΕΣΜΕ, καταδεικνύει το σοβαρό μέγεθος της παράβασης, που «ενδεχομένως θα μπορούσε να παραπέμψει σε μεθόδευση».

Για την περίπτωση της αλυσίδας Βερόπουλοι, εναντίον της οποίας απαγγέλθηκε η κατηγορία ότι πωλούσε ένα προϊόν προζυγισμένης συσκευασίας σταθερού βάρους νωπού κοτόπουλου με τιμή ανά τεμάχιο και όχι ανά κιλό, εκφράζονται επιφυλάξεις για το αν υπάρχει δόλος από την επιχείρηση, με το σκεπτικό ότι η συγκεκριμένη μέθοδος ισχύει σε όλη την αγορά για προσυσκευασμένα κοτόπουλα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα