Ifo: 0,1% θα κοστίσει το Brexit στην οικονομική ανάπτυξη της Γερμανίας φέτος

Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2016 12:23
UPD:12:27
REUTERS/TOBIAS SCHWARZ

Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία αναμένεται να καταγράψει ρυθμό ανάπτυξης 1,7% φέτος. Η προηγούμενη εκτίμηση του Ifo πρόβλεπε ρυθμό ανάπτυξης 1,8%.

Ο αντίκτυπος από την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ε.Ε. πιθανόν να κοστίσει φέτος 0,1 της ποσοστιαίας μονάδας στην οικονομική ανάπτυξη της Γερμανίας, δήλωσε σήμερα στο Reuters ο οικονομολόγος του Ifo Κλάους Βολράμπε.

Κατά συνέπεια, η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία αναμένεται να καταγράψει ρυθμό ανάπτυξης 1,7% φέτος. Η προηγούμενη εκτίμηση του Ifo πρόβλεπε ρυθμό ανάπτυξης 1,8%.

Ο Βολράμπε τόνισε ωστόσο ότι «μια αίσθηση αβεβαιότητας λόγω του Brexit και άλλων παραγόντων μπορεί να εντοπιστεί μόνο σε κάποιους τομείς».

Εκτίμησε ακόμη ότι οι τέσσερις επιθέσεις που σημειώθηκαν στη Γερμανία την περασμένη εβδομάδα θα μπορούσαν να επηρεάσουν το οικονομικό κλίμα τους επόμενους μήνες, ενώ σημείωσε ότι ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία δεν αναμένεται να επηρεαστεί από την προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ και την πολιτική αναταραχή στην Τουρκία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα