Χάμοντ: Έως το τέλος του έτους θα αποσαφηνιστεί η διαδικασία του Brexit

Κυριακή, 24 Ιουλίου 2016 15:05
UPD:25/07/2016 10:19
REUTERS/SUZANNE PLUNKETT

«Το ζήτημα κυριαρχεί στην ατζέντα των συνομιλιών της G20» δήλωσε ο Χάμοντ στο τέλος της διήμερης διάσκεψης των υπουργών Οικονομικών της G20, στο Τσενγκντού της Κίνας (φωτογραφία αρχείου).

H Βρετανία μέχρι το τέλος του χρόνου, θα έχει αποσαφηνίσει τον τρόπο με τον οποίο θ' αποχωρήσει από την Ε.Ε., δήλωσε ο νέος υπουργός των Οικονομικών της Βρετανίας, Φίλιπ Χάμοντ, υπό τη διεθνή πίεση των υπουργών Οικονομικών της G20.

Στη διάρκεια των συνομιλιών οι υπουργοί Οικονομικών αρκετών χωρών κάλεσαν τη Βρετανία να δώσει διευκρινίσεις για το πώς θα υλοποιηθεί η διαδικασία της αποχώρησης από την Ε.Ε..

EURONEWS

Οι χώρες της G20 ανησυχούν για ενδεχόμενες συνέπειες από το Brexit, που θα δρομολογήσουν γενικότερα προβλήματα στην υποτονική πορεία ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας.

«Το ζήτημα κυριαρχεί στην ατζέντα των συνομιλιών της G20» δήλωσε ο Χάμοντ στο τέλος της διήμερης διάσκεψης των υπουργών Οικονομικών της G20, στο Τσενγκντού της Κίνας.

«Είναι ένας νέος παράγοντας που επηρεάζει την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας κι έχει επιδεινώσει την ανασφάλεια των διεθνών οικονομικών εξελίξεων» τόνισε ο ίδιος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα