Σαπέν: Έναρξη διαπραγματεύσεων για το Brexit το συντομότερο θέλει η G7

Σάββατο, 23 Ιουλίου 2016 15:12
UPD:15:13
EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

«Τότε, κάτι που είναι κατανοητό δεδομένου του σοκ και της έλλειψης προετοιμασίας των βρετανικών αρχών, η Βρετανία χρειαζόταν λίγο χρόνο για να οργανωθεί και να εξετάσει τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να αντιδράσει», ανέφερε ο Σαπέν (φωτογραφία αρχείου).

Έναρξη των διαπραγματεύσεων για την έξοδο της Βρετανίας από Ε.Ε. το συντομότερο δυνατό επιθυμούν ανώτατοι αξιωματούχοι της G7, της Ομάδας των επτά ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν.

Νωρίτερα, ο Σαπέν είχε επισημάνει ότι η Βρετανία δεν ήταν προετοιμασμένη για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου και θα πρέπει να της δοθεί χρόνος για να αντιδράσει, αλλά αυτό δεν θα πρέπει να διαιωνίζεται λόγω της αβεβαιότητας.

«Τότε, κάτι που είναι κατανοητό δεδομένου του σοκ και της έλλειψης προετοιμασίας των βρετανικών αρχών, η Βρετανία χρειαζόταν λίγο χρόνο για να οργανωθεί και να εξετάσει τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να αντιδράσει», ανέφερε ο Σαπέν.

«Αλλά αυτό δεν θα πρέπει να διαρκέσει επ΄αόριστον, η αβεβαιότητα είναι επιζήμια, και οικονομικά, και κυρίως για τη Βρετανία. Έτσι, κάποιος πρέπει να αρχίσει διαπραγματεύσεις το συντομότερο δυνατό», τόνισε.

Οι συνομιλίες της G7 διεξήχθησαν στο περιθώριο της συνεδρίασης στην Κίνα αξιωματούχων της G20, στην οποία μετέχουν πολλές από τις σημαντικότερες οικονομίες του πλανήτη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα