General Motors, Ford: Μείωση των πωλήσεων πλέον του 11% στις ΗΠΑ

Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2005 08:01

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ, πλέον του 11%, ήταν τον Μάϊο, οι πωλήσεις της Ford Motor Co. και της General Motors Corp., οι οποίες χάνουν μερίδιο αγοράς από τις ασιατικές ανταγωνίστριές τους, εξαναγκάζοντάς τις να μειώσουν την παραγωγή αυτοκινήτων στη Β. Αμερική, αλλά και να αυξήσουν τα κίνητρα για την πώληση αυτοκινήτων.

Η Ford, η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία των ΗΠΑ, ανακοίνωσε, ότι, θα περιορίσει την παραγωγή της στη Β. Αμερική κατά 2,3% το τρίτο τρίμηνο και θα αυξήσει τις εκπτώσεις, τουλάχιστον κατά 5.000 δολ., σε μερικά από τα μοντέλα των αυτοκινήτων της. Η πρώτη αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, General Motors, θα μειώσει το τρίτο τρίμηνο την παραγωγή της κατά 9% και θα προσπαθήσει να αυξήσει τις πωλήσεις της, με την προσφορά ενός προγράμματος εκπτώσεων, σε όλους του πελάτες της, έως τις 5 Ιουλίου.

Ford και GM συμμετείχαν στη μείωση 8% των πωλήσεων αυτοκινήτων στις ΗΠΑ τον Μάϊο, την πρώτη μηνιαία υποχώρηση, από τον Φεβρουάριο. Το συνδυασμένο μερίδιο αγοράς των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών, υποχώρησε στο 42,6%, περίπου το ίδιο από αυτό που είχε μόνη της η GM το 1983. Οι ασιατικές αυτοκινητοβιομηχανίες, με πρώτη τη Nissan Motor Co., αύξησαν το μερίδιό τους τον Μάϊο, στο 36,3%, κατά 1,5 ποσοστιαία μονάδα, από τον Μάϊο του 2004.

Οι συνολικές πωλήσεις αυτοκινήτων στις ΗΠΑ μειώθηκαν σε ποσοστό 8%, φθάνοντας στο 1,5 εκατ. επιβατηγά και φορτηγά αυτοκίνητα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg. Αυτό μεταφράζεται σε ετήσιες πωλήσεις 16,7 εκατ. οχημάτων, χαμηλότερες των 17,7 εκατ. οχημάτων, που είχαν πουληθεί πέρυσι.

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στις ΗΠΑ μέσα στον Μάϊο ήταν κατά 1% χαμηλότερες, στα 6,9 εκατ. οχήματα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα