Nissan, Toyota: Ανοδος των μετοχών, μετά την αύξηση του μεριδίου στις ΗΠΑ

Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2005 08:27

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 1%, σημείωσαν οι μετοχές της Toyota Motor Corp. και της Nissan Motor Co., των δύο μεγαλύτερων αυτοκινητοβιομηχανιών της Ιαπωνίας, μετά την απόσπαση μεγαλυτέρου μεριδίου στην αγορά των ΗΠΑ, για όγδοο συνεχόμενο μήνα, τον Μάϊο.

Οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες, επεκτείνουν την παραγωγή τους στη Β. Αμερική, σε αντίθεση με την General Motors Co. και τη Ford Motor Co., οι οποίες σχεδιάζουν το τρίτο τρίμηνο να μειώσουν την παραγωγή τους εκεί. Οι πωλήσεις της GM και της Ford, των δύο μεγαλύτερων αυτοκινητοβιομηχανιών των ΗΠΑ, υποχώρησαν πλέον του 10% τον μήνα που πέρασε. Τα καθαρά κέρδη της GM και της Ford, υποχωρούν φέτος, καθώς οι πελάτες προτίμησαν τα μοντέλα της Nissan, Altima και τα Corolla της Toyota.

Το μερίδιο αγοράς της Toyota, αυξήθηκε στο 13,4% τον περασμένο μήνα, από 12,4% πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Autodata Corp. Το μερίδιο αγοράς της Nissan, αυξήθηκε 6,2%, από 5,4%.

Οι μετοχές της Τoyota σημείωναν άνοδο 40 γιέν, φθάνοντας στα 3.930 γιέν η μία και διαπραγματεύθηκαν στα 3.920 γιέν, στις 12:35' μ.μ. στο Τόκυο. Ανοδο 11 γιέν, σημείωναν οι μετοχές της Nissan, φθάνοντας στα 1.088 γιέν η μία.

Οι ιαπωνικές και οι αυτοκινητοβιομηχανίες της Ν. Κορέας, απέσπασαν μερίδιο 36,3% στην αγορά αυτοκινήτων των ΗΠΑ τον Μάϊο, από 34,8% που κατείχαν πέρυσι. Οι πωλήσεις της Nissan αυξήθηκαν κατά 6,6%, τη στιγμή που της ανταγωνίστριάς της Toyota, μειώθηκαν κατά 0,5%, ενώ της Honda Motor Co., σημείωσαν αύξηση σε ποσοστό της τάξης του 15%. Συνολικά οι πωλήσεις αυτοκινήτων στις ΗΠΑ, μειώθηκαν σε ποσοστό 8%, τον μήνα που πέρασε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα