Μ. Κεφαλογιάννης: Εξετάζεται η κατάργηση ορισμένων κρατήσεων υπέρ τρίτων στα εισιτήρια

Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2005 14:24

Ανοιχτό άφησε ο υπουργός Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης το ενδεχόμενο να καταργηθούν ορισμένες κρατήσεις υπέρ τρίτων που επιβαρύνουν τα ναύλα ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΝ Φώτη Κουβέλη ο κ Κεφαλογιάννης συμφώνησε μαζί του ότι υπάρχει στρέβλωση του κόστους στην ναυλαγορά με κρατήσεις υπέρ τρίτων που δεν δικαιολογούνται, όπως τα αχθοφορικά ή λεμβουχικά δικαιώματα αφού δεν υπάρχουν τέτοιοι εργαζόμενοι. Όπως είπε ο κ. Κεφαλογιάννης, οι κρατήσεις αυτές φτάνουν στο 33% του κόστους των εισιτηρίων που πληρώνουν οι επιβάτες και το υπουργείο επανεξετάζει το θέμα αυτό.

Αναφερόμενος στο θέμα εργασιακών σχέσεων ο υπουργός Ναυτιλίας έκανε λόγο για «απαράδεκτους μισθούς αριστοκρατίας που δεν έχουν καμία λογική και φθάνουν μέχρι τις 150.000 ετησίως και καθιερώθηκαν όταν μπήκε ο ΟΛΠ στο χρηματιστήριο επί διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ».

Παράλληλα καυτηρίασε το γεγονός ότι πρόεδροι των ΔΕΚΟ παίρνουν μισθούς δύο φορές μεγαλύτερους από αυτόν του Προέδρου της Δημοκρατίας και τρεις φορές από εκείνους των βουλευτών.

Πηγή ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα