Yποχωρεί το δολάριο έναντι του ευρώ

Υπερβολική κρίθηκε η άνοδός του πριν την ανακοίνωση του εμπορικού ελλείμματος των ΗΠΑ
Δευτέρα, 06 Ιουνίου 2005 08:58

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκε το δολάριο έναντι του ευρώ, καθώς εικάζεται, ότι, η μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδος του αμερικανικού νομίσματος μέσα σε πέντε μήνες, την εβδομάδα που πέρασε, ήταν υπερβολική, πριν την ανακοίνωση της κυβέρνησης στις 10 Ιουνίου, για εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ, το οποίο ενδέχεται να αυξήθηκε τον Απρίλιο.

Το δολάριο υποχώρησε στο 1,2270 έναντι του ευρώ στη 1:34' μ.μ. στο Τόκυο, από 1,2236, που ήταν αργά στις 3 Ιουνίου, στη Ν. Υόρκη. Εναντι του γιέν, διαμορφώθηκε στα 107,42 από 107,68 γιέν. Το αμερικανικό νόμισμα, ενδέχεται να υποχωρήσει στο 1,2350 αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές.

Οι εισαγωγές των ΗΠΑ, υπερέβησαν τις εξαγωγές τον Απρίλιο κατά 58 δισ. δολ., από 55 δισ. δολ. τον Μάρτιο, σύμφωνα με τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News. Το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, θα ανακοινώσει το εμπορικό έλλειμμα στις 10 Ιουνίου.

Οποιαδήποτε ισχυροποίηση του ευρώ ενδέχεται να περιοριστεί, καθώς εικάζεται, ότι σημερινή κυβερνητική έκθεση θα δείξει, υποχώρηση της βιομηχανικής ανάπτυξης στην Γερμανία, τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, αυξάνοντας τις εκκλήσεις προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), να μειώσει το κόστος δανεισμού.

Οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία, σύμφωνα με τις προβλέψεις 44 οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg, αναφέρουν, ότι αυτές μειώθηκαν κατά 0,8% τον Απρίλιο έναντι του Μαρτίου.

Το ευρώ έχει υποχωρήσει φέτος, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι η οικονομική ανάπτυξη της ευρωζώνης, υστερεί της αντίστοιχης των ΗΠΑ, μετά και από την απόρριψη του Ευρωπαϊκού Συντάγματος από τους Γάλλους και τους Ολλανδούς ψηφοφόρους. Η ΕΚΤ, την εβδομάδα που πέρασε, αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψή της για την οικονομική ανάπτυξη της περιφέρειας.

Εναντι του ευρώ το γιέν σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση, στα 131,73 γιέν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα