Yποχωρεί η τιμή του αργού πετρελαίου στη Ν. Υόρκη

Καθώς εικάζεται ότι αυξήθηκαν τα αποθέματα στις ΗΠΑ
Τρίτη, 07 Ιουνίου 2005 08:59

ΠΤΩΤΙΚΑ, για τρίτη ημέρα, σε σύνολο τεσσάρων ημερών, κινήθηκε η τιμή του αργού πετρελαίου στη Ν. Υόρκη, καθώς εικάζεται, ότι, αυριανή έκθεση του υπουργείου Ενεργείας των ΗΠΑ, θα δείξει αύξηση των αποθεμάτων, περιορίζοντας έτσι τις ανησυχίες για τις διαθέσιμες ποσότητες της βενζίνης.

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ, ήδη 8,4% υψηλότερα έναντι του μέσου όρου των πέντε ετών, αυξήθηκαν κατά πάσα πιθανότητα κατά 250.000 βαρέλια την εβδομάδα που πέρασε, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των 12 οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News. Οι προμήθειες βενζίνης, ενδέχεται να αυξήθηκαν στο 1,23 εκατ. βαρέλια, σύμφωνα με τους ίδιους.

«Υπάρχει αρκετό αργό πετρέλαιο στις αποθήκες, όπως και αρκετή βενζίνη», ανέφερε ο Chris Mennis, ιδιοκτήτης της εταιρείας διαπραγμάτευσης πετρελαίου της New Wave Energy, στο Aptos της Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Ιουλίου, υποχώρησε 16 σεντς, ποσοστό 0,3%, φθάνοντας στα 54,33 δολ. το βαρέλι, στις ηλεκτρονικές – μετά τη συνεδρίαση – συναλλαγές, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης, στις 12:11' μ.μ., ώρα Σιγκαπούρης. Χθες, τα συμβόλαια υποχώρησαν 54 σεντς, ποσοστό 1%, φθάνοντας στα 54,49 δολ. το βαρέλι, ενώ νωρίτερα είχαν αγγίξει τα 55,55 δολ. το βαρέλι, τα υψηλότερα επίπεδα μέσα σε μία συνεδρίαση, από τις 25 Απριλίου. Σήμερα οι τιμές, βρίσκονται 41% υψηλότερα, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Οι τιμές του αργού πετρελαίου, ακολουθούν τις αντίστοιχες της βενζίνης, αυτήν την εποχή του έτους, καθώς αυξάνετα η ζήτηση για το καύσιμο. Η ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ, κινείται ανοδικά μεταξύ του εορτασμού της Memorial Day και της Labor Day, στις αρχές του Σεπτεμβρίου, όταν οι αυτοκινητιστές, αρχίζουν να φεύγουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Σύμφωνα με το υπουργείο Ενεργείας των ΗΠΑ, την εβδομάδα που έληξε στις 27 Μαΐου, οι προμήθειες βενζίνης αυξήθηκαν 3,4%, πάνω από τον μέσον όρο των πέντε ετών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα