TOUSA: Εξαγορά εταιρείας στη Φλόριντα

Τρίτη, 07 Ιουνίου 2005 11:15
UPD:11:16

Σε συμφωνία για την εξαγορά της επιχειρηματικής δραστηριότητας και των παγίων στοιχείων που σχετίζονται με τις κατασκευές σπιτιών της εταιρείας Transeastern Properties, Inc. (Transeastern) προχώρησε η Technical Olympics USA (TOUSA), θυγατρική του ομίλου της Τεχνικής Ολυμπιακής στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με δήλωση της χρηματιστηριακής εταιρείας JMP Securities, που εκπροσωπούσε τον πωλητή, η συναλλαγή αυτή αποτελεί την μεγαλύτερη εξαγορά μη εισηγμένης εταιρείας στον κλάδο κατασκευής σπιτιών «homebuilding».

Το κόστος της εξαγοράς θα ανακοινωθεί μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών της συμφωνίας, που προβλέπεται να γίνει μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2005.

Σύμφωνα με το περιοδικό «Builder Magazine», η εταιρεία Transeastern το 2004 κατετάγη ως η 37η μεγαλύτερη εταιρεία homebuilding με συνολικό τζίρο 466 εκατομμύρια δολάρια και 2.385 παραδόσεις νέων κατοικιών. Στις 31 Μαρτίου 2005, η Transeastern είχε στην κυριότητά της και έλεγχε 22.000 οικόπεδα σε όλες τις κύριες αγορές της Florida.

Το 2004, η TOUSA παρέδωσε περισσότερα από 2.300 σπίτια στη Φλόριντα, με έσοδα που υπερέβησαν τα $630 εκατ.

H TOUSA Homes θα είναι το διαχειριστικό μέλος της κοινοπραξίας η οποία θα γίνει μεταξύ της TOUSA Homes και του Arthur Falcone, που είναι ο Δ/νων Σύμβουλος & Συμπρόεδρος (CΕO & Co-Chairman) του Falcone Group και ο πλειοψηφών μέτοχος της Transeastern. Η κοινοπραξία θα έχει στην κυριότητά της και θα εκμεταλλεύεται τα σχετικά με την κατασκευή σπιτιών πάγια στοιχεία και επιχειρηματικές δραστηριότητες που εξαγοράζονται και έχει εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση χωρίς την εγγύηση της TOUSA ή της μητρικής της εταιρείας «Τεχνική Ολυμπιακή Α.Ε». Ουσιαστικά όλοι οι τωρινοί συνεργάτες της Transeastern θα εξακολουθήσουν να απασχολούνται είτε από την TOUSA είτε από την κοινοπραξία.

Η TOUSA εκτιμά ότι η κοινοπραξία κατά το έτος 2006 θα παραδώσει περισσότερα από 3.500 σπίτια με συνολικό τζίρο ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων. Επίσης εκτιμά ότι η κοινοπραξία θα φέρει σημαντικά οφέλη στα αποτελέσματα της TOUSA το 2006. Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών η TOUSA θα ανακοινώσει τις προβλέψεις της για το μερίδιό της που θα προκύψει από τα αποτελέσματα της Κοινοπραξίας της χρήσεως 2006.

Η συναλλαγή αυτή επαυξάνει τη δραστηριότητα της TOUSA στις κύριες αγορές της Φλόριντα και δίνει τη δυνατότητα να εισέλθει στην αναπτυσσόμενη περιοχή της Tampa-St. Petersburg, στην οποία επί του παρόντος δεν δραστηριοποιείται η TOUSA. Η Transeastern δραστηριοποιείται κυρίως στην κατασκευή και πώληση οικονομικά προσιτών και πολυτελών κατοικιών, καθώς και κατοικιών που απευθύνονται σε αγοραστές που αναζητούν ένα καλύτερο-μεγαλύτερο σπίτι (move-up buyers) ή σε ενεργούς ενήλικες που θέλουν ένα μικρότερο σπίτι (active adults).

Ο Πρόεδρος του Ομίλου της Τεχνικής Ολυμπιακής κ. Κωνσταντίνος Στέγγος δήλωσε ότι η παραπάνω συμφωνία αποτελεί μία ακόμα ιδιαίτερα σημαντική επιχειρηματική κίνηση του Ομίλου μας ένα περαιτέρω βήμα στις επανειλημμένες επενδυτικές προσπάθειές του στο εξωτερικό προς την κατεύθυνση της συνεχούς ανάπτυξης.

«Αυτή η επιτυχής πορεία του Ομίλου στις Ηνωμένες Πολιτείες, δείχνει ότι η Τεχνική Ολυμπιακή έχει τη θέληση, την ικανότητα και τη δύναμη να προβαίνει σε επενδύσεις βιώσιμες και ανταποδοτικές, όταν οι διαδικασίες και το θεσμικό πλαίσιο της χώρας στην οποία δραστηριοποιείται είναι υγιές και αξιόπιστο», πρόσθεσε.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΛΥΜΠ



Σχολιασμένα