Τρισέ: Κλειδί οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις

Τρίτη, 07 Ιουνίου 2005 12:00

Η προώθηση των μεταρρυθμίσεων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη ισχυρών ρυθμών οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρωζώνη, τόνισε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν-Κλοντ Τρισέ, στο πλαίσιο συνάντησης κεντρικών τραπεζιτών στο Πεκίνο.

Εν μέσω φημολογιών για ενδεχόμενη μείωση των επιτοκίων της ευρωζώνης από την ΕΚΤ, ο κ. Τρισέ τόνισε πως, παρά το ότι οι υψηλές τιμές του πετρελαίου σε συνδυασμό με τα χαμηλά επίπεδα εμπιστοσύνης καταναλωτών και επιχειρηματιών φρενάρουν την ανάπτυξη, το κλειδί είναι οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

Οι μεταρρυθμίσεις είναι η ουσία καθώς πρέπει να αυξήσουμε το αναπτυξιακό δυναμικό της αχανούς οικονομίας μας των 307 εκατομμυρίων κατοίκων, αναπτυξιακό δυναμικό το οποίο είναι ιδιαίτερα χαμηλό, και το οποίο μπορεί να αυξηθεί ουσιαστικά, σημαντικά εάν προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις», επισήμανε ο Τρισέ.

«Το περιβάλλον είναι, προφανώς, εξαιρετικά ευνοϊκό για ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας καθώς τα βραχυπρόθεσμα επιτόκιά μας είναι μηδενικά... και τα μακροπρόθεσμα επιτόκιά μας βρίσκονται στα χαμηλότερα επίπεδα για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, σίγουρα από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ.

Πηγές: ΑΠΕ, Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα