ABN Amro: Επέκταση στην ιδιωτική τραπεζική σε Γερμανία και Βέλγιο

Τρίτη, 07 Ιουνίου 2005 12:08

ΣΧΕΔΙΑ, για την επέκτασή της στη δραστηριότητα του private banking, μέσω αγορών στην Ευρώπη και την πρόσληψη 150 τραπεζιτών στην Ασία, κάνει η ABN Amro Holding NV, η οποία υστερεί των ανταγωνιστριών της, συμπεριλαμβανομένης της UBS AG και της Credit Suisse Group, στη διαχείριση των κεφαλαίων πλουσίων.

«Η Γερμανία και το Βέλγιο, είναι οι πρώτες χώρες στη λίστα των προτεραιοτήτων μου», ανέφερε ο Jos ter Avest, επικεφαλής του τμήματος ιδιωτικών πελατών της ABN Amro, σε συνέντευξη που παραχώρησε στα γραφεία της τράπεζας στο Αμστερνταμ, συμπληρώνοντας: «Μπορούμε να επιταχύνουμε την ανάπτυξη μέσω εξαγορών».

Το σκέλος της ιδιωτικής τραπεζικής της ABN Amro, το οποίο διαχειρίζεται τα περιουσιακά στοιχεία πελατών με όριο επένδυσης τουλάχιστον 1 εκατ. ευρώ (1,23 εκατ. δολ.) για να επενδύσουν, τη χρονιά που πέρασε, διαχειρίστηκε 115 δισ. ευρώ. Ο Ter Avest, ψάχνει για περισσότερες αγορές, μετά την εξαγορά της Bank Corluy, στην οποία προχώρησε τον Mάρτιο η ABN Amro, προσθέτοντας έξι γραφεία στο Βέλγιο και ένα στο Λουξεμβούργο.

Η περιουσία των εκατομμυριούχων είναι πιθανό να αυξηθεί περισσότερο, σύμφωνα με την έκθεση World Wealth και την Merrill Lynch & Co. Η μελέτη, προβλέπει, ότι διεθνώς τα περιουσιακά στοιχεία θα υπερβούν τα 40,7 τρισ. δολ., μέχρι το 2008, από 28,8 τρισ. δολ., που ήταν στα τέλη του 2003. Ο κλάδος παραμένει κατακερματισμένος, με την UBS, να είναι η μεγαλύτερη διαχειρίστρια ιδιωτικών κεφαλαίων, με περίπου το 3% της συνολικής περιουσίας των εκατομμυριούχων, διεθνώς.

Το τμήμα της ιδιωτικής τραπεζικής της ABN Amro, αποτέλεσε το 6% των εσόδων της και εμφάνισε καθαρά κέρδη 166 εκατ. ευρώ το 2004, κατά 21% υψηλότερα από το προηγούμενο έτος. Ο Ter Avest, περιμένει, ότι, η αύξηση των περιουσιακών στοιχείων, θα είναι ανάλογη του 13%, που είχε σημειωθεί το 2004.

Η ABN Amro έχει γραφεία ιδιωτικής τραπεζικής σε 18 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Σιγκαπούρης, της Ινδονησίας και της Ινδίας και εισπράττει, περίπου το 1/4 των εσόδων της, στην Ολλανδία. Ο Ter Avest, σχεδιάζει να αυξήσει τον αριθμό των τραπεζιτών στους 400 στην Ασία μέσα σε τρία χρόνια, από 250 που είναι σήμερα, προκειμένου να προλάβει τους ταχείς ρυθμούς ανάπτυξης της εν λόγω περιφέρειας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα