Standard Chartered: Γραφεία ιδιωτικής τραπεζικής στην Ιαπωνία

Τρίτη, 07 Ιουνίου 2005 12:46

ΤΟ, πρώτο παράρτημα λιανικής, θα ανοίξει στις 5 Ιουλίου στο Τόκυο, με στόχο τους πλούσιους ιδιώτες της Ιαπωνίας, η Standard Chartered Plc, η βρετανική τράπεζα, που πραγματοποιεί περίπου τα 2/3 των συνολικών της κερδών στην Ασία.

Σύμφωνα με την τράπεζα, το τμήμα της, Standard Chartered Bank, θα προσπαθήσει να προσελκύσει στο πελατολόγιό του, γιατρούς, δικηγόρους, επιχειρηματίες και άλλους ιδιώτες, που έχουν καταθέσεις υψηλότερες των 20 εκατ. γιέν (187.021 δολ. ΗΠΑ), σύμφωνα με τον επικεφαλής της καταναλωτικής πίστης της τράπεζας στην Ιαπωνία, Joji Aonuma.

«Εχουμε καθυστερήσει πολύ στην ιδιωτική τραπεζική στην Ιαπωνία», ανέφερε ο Aonuma, συμπληρώνοντας: «Γι αυτό και στοχεύουμε στις μεσαίες τάξεις, καθώς αυτές είναι που χρειάζονται διαχείριση κεφαλαίων, αλλά είναι πολύ απασχολημένες, για να ενεργοποιηθούν από μόνες τους. Θέλουμε να προσφέρουμε υψηλά επιτόκια και χαμηλές αμοιβές, όπως κάνει η Σιγκαπούρη και το Χονγκ Κονγκ».

Η Merrill Lynch & Co., η δεύτερη σε μέγεθος χρηματιστηριακή φίρμα στον κόσμο, από πλευράς περιουσιακών στοιχείων και η UBS AG, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης, σχεδιάζουν να επεκτείνουν τη δραστηριότητα της ιδιωτικής τραπεζικής τους στην Ιαπωνία, κυνηγώντας το 1.400 τρισ. γιέν καταθέσεις ιδιωτών.

Η Standard Chartered θα προσφέρει καταθέσεις σε ξένο συνάλλαγα και θα πουλήσει επενδυτικά τραστ και προϊόντα ασφάλισης, συμπεριλαμβανομένων και ετησίων εσόδων.

Ο Tomohiro Yamauchi, πρώην τραπεζίτης του τμήματος καταναλωτικής πίστης της Citigroup Inc., θα είναι ο επικεφαλής του τμήματος, στην εμπορική περιοχή, Marunouchi, του Τόκυο, σύμφωνα με τον Aonuma. H δανείστρια θα ανοίξει τουλάχιστον πέντε παραρτήματα στην Ιαπωνία, το νωρίτερο το επόμενο έτος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα