Βρετανία: Ο χειρότερος Μάϊος για τις λιανικές πωλήσεις

Σύμφωνα με το British Retail Consortium (BRC), που συλλέγει στοιχεία από το 1995
Τρίτη, 07 Ιουνίου 2005 13:03

ΤΟΝ χειρότερο Μάϊο της ιστορίας τους, γνώρισαν οι εταιρείες λιανικής πώλησης της Βρετανίας, σύμφωνα με το British Retail Consortium (BRC), το οποίο πρόσθεσε, ότι η περαιτέρω συρρίκνωση των καταναλωτικών δαπανών, ψαλιδίζει την ανάπτυξη της δεύτερης σε μέγεθος οικονομίας της Ευρώπης.

Οι πωλήσεις στα καταστήματα που λειτουργούν τουλάχιστον ένα έτος, υποχώρησαν κατά 2,4%, σε σύγκριση με τον Μάϊο του 2004, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση σε ετήσια βάση αυτόν τον μήνα, από το 1995, που το BRC άρχισε να συλλέγει στοιχεία. Η πτώση, ακολούθησε αντίστοιχη σε ποσοστό 4,7%, που σημειώθηκε τον Απρίλιο, επίσης η χειρότερη επίδοση του εμπορίου για τον συγκεκριμένο μήνα.

Το υψηλότερο κόστος υποθηκών και καυσίμων, περιόρισε τις δαπάνες των Βρετανών καταναλωτών, που βοήθησαν στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, για 51 τρίμηνα. Οι εκθέσεις από τις εταιρείες λιανικής πώλησης, όπως την Woolworths Group Plc, την Kingfisher Plc και την Boots Group Plc, καταδεικνύουν ελαφρά βελτίωση της κατανάλωσης από το πρώτο τρίμηνο, καθώς οι δαπάνες των νοικοκυριών με δυσκολία αυξήθηκαν και η συρρίκνωση της βιομηχανίας, οδήγησε σε χαμηλότερη – απ'ό,τι αναμενόταν – οικονομική ανάπτυξη.

Οι τιμές των κατοικιών υποχώρησαν κατά 0,6% τον Μάϊο, έναντι του Απριλίου, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση σε χρονικό διάστημα επτά ετών και οδεύουν να υποχωρήσουν 2% φέτος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της μεγαλύτερης δανείστριας, κατόπιν υποθήκης, της Βρετανίας, HBOS Plc.

Η μελέτη του BRC στοιχειοθετήθηκε από την εταιρεία λογιστικής, KPMG, μετά από έρευνα που διενήργησε από την 1η έως τις 28 Μαΐου.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα