Electrolux: Στο κλείσιμο του εργοστασίου της στη Νυρεμβέργη

Τρίτη, 07 Ιουνίου 2005 13:55

ΤΟ εργοστάσιό της στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας, που απασχολεί 1.750 ανθρώπους, ενδέχεται να κλείσει η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικών οικιακών συσκευών στον κόσμο, Electrolux AB, προκειμένου να εξοικονομήσει χρήματα, καθώς αντιμετωπίζει έντονο ανταγωνισμό, από άλλες εταιρείες χαμηλού κόστους παραγωγής.

Η παύση λειτουργίας του εργοστασίου, που παράγει πλυντήρια ρούχων, πιάτων και στεγνωτήρια ρούχων, θα κοστίσει περίπου 2,1 δισ. σουηδικές κορώνες (280 εκατ. δολ.), σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Η Electrolux, που εδρεύει στη Στοκχόλμη, επιδιώκει να βρει άλλες πηγές παραγωγής, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η εταιρεία, η οποία αυξάνει την παραγωγή της από τη Δυτική Ευρώπη έως τις ΗΠΑ και άλλες χώρες του κόσμου, όπως το Μεξικό και την Ουγγαρία, είναι η τελευταία που αποσύρεται από τη Γερμανία, ψάχνοντας φθηνότερο εργατικό κόστος. Η Grohe Holding GmbH, η εταιρεία που παράγει βρύσες και μπαταρίες μπάνιου και ανήκει στην Texas Pacific Group και την Credit Suisse First Boston, είπε τον περασμένο μήνα, ότι θα μειώσει κατά 2/3 το εργατικό της δυναμικό των 4.500 εργαζομένων.

Οι μετοχές της Electrolux υποχωρούσαν 0,5 κορώνες, φθάνοντας στις 161 κορώνες η μία στις 11:14' π.μ., στη Στοκχόλμη, τοπική ώρα. Αναρριχήθηκαν σε ποσοστό 8,8% από τις 20 Μαΐου, όταν η Maytag συμφώνησε να εξαγοραστεί από την Ripplewood LLC και άλλους επενδυτές, αντί ποσού περίπου 1,13 δισ. δολ., αυξάνοντας τις εικασίες, ότι θα υπάρξουν και άλλες εξαγορές στον κλάδο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα