ΣΥΝ: Πλήγμα για την ανάπτυξη η επιστροφή πόρων

Τρίτη, 07 Ιουνίου 2005 19:44

«Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με την οποία η Ελλάδα θα χάσει 518 εκατ. ευρώ από τα κονδύλια του Γ’ ΚΠΣ για έργα της περιόδου 2000-4 http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/06/07/1058858.htm , αποτελεί μεγάλο πλήγμα για την ανάπτυξη και τον ελληνικό λαό, ιδιαίτερα σε μια φάση υποχώρησης των αναπτυξιακών ρυθμών, ευρωπαϊκής δημοσιονομικής επιτήρησης και λιτότητας για τους εργαζόμενους.

Είναι γνωστές και βαρύτατες οι ευθύνες των κυβερνήσεων που διαχειρίστηκαν τα συγχρηματοδοτούμενα από την Ε.Ε. έργα κατά την περίοδο 2000-2004.

Θεωρούμε ωστόσο, ότι τις ευθύνες των κυβερνήσεων δε θα πρέπει να τις πληρώσει ο ελληνικός λαός και η χώρα, που έχουν ανάγκη και από το τελευταίο ευρώ.

Η κυβέρνηση αντί να εκφράζει την ικανοποίησή της, παρά την απώλεια σημαντικών πόρων, και να μας καθησυχάζει για τη «διαπραγματευτική της επιτυχία», οφείλει να επιμείνει έτσι ώστε τα 518 εκατ. ευρώ να μην επιστραφούν, αλλά τουλάχιστον να αξιοποιηθούν σε μελλοντικά έργα», δήλωσε ο κ. Παν. Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής του ΣΥΝ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα